Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει βασιλιάς, το Levy Institute που τον έστεψε sex machine, η προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα του Γιάνη, η Παναρίτη, ο Γκαλμπρέιθ... και κάτι ψιλά (VIDEO)


Λόγια μεγάλων ανδρών: Ποτέ, ποτέ, δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική! (στο 41:00). Τελικά ποιος τον ασχόλησε;

Τατσόπουλε! Πες αλεύρι!
Ξυρισμένο κεφάλι, μηχανή μεγάλου κυβισμού και η λατρεία των Ελληνίδων. Η Bild έχει ρεπορτάζ με θαυμάστριες του Γιάνη Βαρουφάκη!

Δοσολογία...
Για τη «δοσολογία» πρώην ΠΑΣΟΚων στη σύσταση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουμε ήδη γράψει. Η παρουσία τους, βεβαίως, δεν περιορίζεται στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά... διακλαδώνεται σε διάφορα επίπεδα. Φαίνεται, μάλιστα, ότι το «νέο ύφος και ήθος εξουσίας» που επαγγέλλεται ο Αλ. Τσίπρας φέρει βαθιά τη σφραγίδα τους, άλλωστε ο όρος έχει κατοχυρωθεί στον Κ. Σημίτη.
Έτσι, βουίζει ο τόπος για στρατιές συμβούλων και προσλήψεις «ημετέρων», που έρχονται να αντικαταστήσουν άλλους που «ξηλώνονται», κόντρα στις διαβεβαιώσεις Τσίπρα πως η κυβέρνησή του δεν θα έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ενδεικτικά, ένα παράδειγμα απ' την επικαιρότητα: Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης (παλαιότερα σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), κατέφυγε στις υπηρεσίες των επίσης πρώην συμβούλων του Γ. Παπανδρέου Τζ. Γκαλμπρέιθ και Ελενας Παναρίτη η οποία διετέλεσε και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώτος, Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας, στέλεχος του «Levy Institute», γνωστός απολογητής του καπιταλισμού και θιασώτης ενός πιο επεκτατικού μείγματος διαχείρισης.
Η δεύτερη με θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ανθρωποι, δηλαδή, του συστήματος και των μηχανισμών του, με «ένσημα» στην υπηρεσία του.
...που συμφέρει
Παρεμπιπτόντως, θυμηθήκαμε ότι σε ανύποπτο χρόνο Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ συνυπέγραφαν άρθρο στον αμερικανικό Τύπο, παρακινώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει την προοπτική ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, επειδή «συμφέρει τις ΗΠΑ μια τέτοια προοπτική»!
Στο άρθρο τους υποστήριζαν πως
«αν ο Αλ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ», αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές βάσεις (...) Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ».
Διατείνονταν ακόμα ότι «η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δε θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Ακόμα πιο αποκαλυπτικό για το μείγμα διαχείρισης που οι κύριοι αυτοί πρεσβεύουν είναι το βιβλίο που έχουν από κοινού εκδώσει με το οποίο προτείνουν:
«Πανευρωπαϊκό "θερμιδικό" πρόγραμμα το οποίο: α) θα εξασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια, κατά τα πρότυπα του προγράμματος "food stamps" (κουπόνια σίτισης) που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, και β) θα παρέχει το ελάχιστο των ενεργειακών και μεταφορικών αναγκών (ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και εισιτηρίων στις μαζικές συγκοινωνίες)».
Αν κανείς αναγνωρίζει εδώ τις προτάσεις διαχείρισης της ακραίας φτώχειας της κυβέρνησης, δεν πέφτει έξω.
Είναι σαν να λέμε οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/2/2015

Επισημάνσεις, βίντεο, τίτλος, φωτό, σύνδεσμος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.