Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΕΕ δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα (VIDEO)Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΕΕ δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 11/02/2015 - 14:32
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 12/02/2015 - 09:01
Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά για τον τρόπο που ο λαός θα αποπληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, με όποιο όνομα κι αν παρουσιαστεί η νέα συμφωνία. Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση σχετικά με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τονίζοντας τα εξής:
«Η Σύνοδος Κορυφής προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, στο φόντο και των συζητήσεων περί διαπραγμάτευσης του νέου μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα. Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά για τον τρόπο που ο λαός θα αποπληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, με όποιο όνομα κι αν παρουσιαστεί η νέα συμφωνία.
Εδώ μέσα πολλοί προσδίδουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρακτηριστικά που δεν έχει, γιατί αυτή είναι που υιοθετεί το 70% των μέτρων του μνημονίου που κατά τα άλλα καταδίκαζε, και διαβεβαιώνει ότι θα τηρεί τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα ματωμένα πλεονάσματα του Συμφώνου Σταθερότητας, του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, που προϋποθέτουν τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τον "λιτό βίο" για τον λαό.   
Οι Έλληνες κομμουνιστές παλεύουν για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι ο αγώνας για ανάκτηση των απωλειών του λαού, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με τον λαό στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.