Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Επίσκεψη κλιμακίου στην Αμυγδαλέζα (VIDEO)

Αμυγδαλέζα: Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης μεταναστών (VIDEO)
Δημοσίευση: Κυρ, 15/02/2015 - 15:32
Επίσκεψη - παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, και Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αμυγδαλέζα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τους δύο θανάτους μεταναστών που κρατούνταν εκεί, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, αλλά και σε συνέχεια των προηγούμενων επισκέψεων και παρεμβάσεων του Κόμματος, στα πλαίσια της απαίτησής του να κλείσουν όλα αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δημιουργηθούν ανθρώπινα, ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχεται μια άμεση, πρώτη αντιμετώπιση των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων, των όποιων προβλημάτων υγείας αντιμετωπίζουν κ.ο.κ.
Κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον διοικητή του στρατοπέδου επιβεβαιώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις:
  • Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπάρχει καν γιατρός, ενώ ελλείψεις υπάρχουν συνολικότερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σίτιση, την καθαριότητα. 
  • Σοβαρά είναι τα προβλήματα διαβίωσης στα κοντέινερ, τα οποία επιβαρύνονται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες.
Ζητήματα δηλαδή με σοβαρές επιπτώσεις και κινδύνους, τόσο για τους κρατούμενους μετανάστες, όσο και για το προσωπικό που εργάζεται στο χώρο.
  • Να σημειωθεί ότι τα ίδια ακριβώς προβλήματα είχαν διαπιστωθεί και στην προηγούμενη ανάλογη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε επίσης μέσα στους χώρους κράτησης, όπου και συνομίλησε με μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, η Συρία κ.ά. 
Ειδικά στην πτέρυγα ανηλίκων, διαπιστώθηκαν τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανήλικα παιδιά που κρατούνται σε αυτήν, όπως το γεγονός ότι έχει διακοπεί η λειτουργία του σχολείου για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας που είχε δημιουργηθεί σε αυτήν.
Πάλη ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ
Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε:
«Το ΚΚΕ σταθερά έχει καταδικάσει τα σύγχρονα κολαστήρια σαν την Αμυγδαλέζα. Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση με τους νέους νεκρούς που είχαμε εδώ στην Αμυγδαλέζα. 
Ταυτόχρονα το Κόμμα μας σταθερά όλο το προηγούμενο διάστημα καταδίκαζε όλα τα προγράμματα της ΕΕ τα αντιμεταναστευτικά, την "Frontex", το νέο πρόγραμμα "Τρίτων", το "Δουβλίνο 2" και "3" που είναι επί της ουσίας συνθήκες που καταδικάζουν σε μαζικό πνιγμό μετανάστες στη Μεσόγειο και καταδικάζουν να ζουν πίσω από κάγκελα μετανάστες οι οποίοι περισσεύουν από τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους ή πρόσφυγες που αναγκάζονται να ξεριζωθούν ακριβώς γιατί βρέθηκαν σε συνθήκες πολέμου, φτώχειας, εκμετάλλευσης και επίσης παρεμβάσεων από τους ιμπεριαλιστές στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ όλα αυτά τα χρόνια και άλλαξαν χώρα με την ελπίδα να ζήσουν καλύτερα.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες κάναμε μια συνάντηση με τη Διοίκηση. Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα συνθηκών διαβίωσης, ουσιαστικής ανακούφισης αυτών των ανθρώπων και αυτό που απαιτούμε και από την ΕΕ και από την κυβέρνηση είναι να κλείσουν εδώ και τώρα χωρίς κωλυσιεργίες αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια και βεβαίως ανοίγουμε ένα ζήτημα, ότι όσο ισχύουν οι συνθήκες της ΕΕ, όσο ισχύουν όλα αυτά τα αντιμεταναστευτικά προγράμματα, θα αντιμετωπίζονται οι μετανάστες, οι πρόσφυγες σαν εγκληματίες επειδή δεν έχουν χαρτιά, θα αντιμετωπίζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι.
Και ακριβώς το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει η μορφή, η ταμπέλα, να αποκτήσουν μια εύηχη επωνυμία τα κέντρα κράτησης, αλλά επί της ουσίας να αρθούν όλες αυτές οι συνθήκες που ορίζουν ότι ο μετανάστης είναι περιορισμένος με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Χρειάζεται σήμερα να ενισχυθεί η πάλη Ελλήνων και μεταναστών και προσφύγων, ακριβώς να κλείσουν αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να υπάρχει ουσιαστική ανακούφιση, ανοιχτά κέντρα υποδοχής αυτών των ανθρώπων, για να μπορούν να δουν την υγεία τους, τα χαρτιά τους, όλες τις αιτήσεις τους και να κατευθυνθούν σε χώρες που θα μπορούσαν να τους φιλοξενήσουν, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δε θέλουν κιόλας να μείνουν στην Ελλάδα.
Το κύριο είναι το επόμενο διάστημα να οργανωθεί η πάλη ακριβώς ενάντια στην ΕΕ, στις συνθήκες της, να υπάρξει σύγκρουση με αυτές. Και θα παρακολουθούμε με αυστηρό κριτήριο τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης, με το κριτήριο των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων, που το ΚΚΕ σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους».
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.