Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Μαρίνος: Στις συμπληγάδες ΕΕ και ΝΑΤΟ, στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δε χωράει φιλολαϊκή διέξοδος ‒ Στην καρδιά της εσωτερικής και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής είναι τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, η γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου τους με βαριές συνέπειες και νέες περιπέτειες για το λαό (VIDEO)

Η τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 10/02/2015 - 08:30
Μέσα στις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δε χωράνε φιλολαϊκή πολιτική, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Σχολιάζοντας τα περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ότι

κορμός της είναι οι επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ τα όποια ανοίγματα γίνουν προς τη Ρωσία και την Κίνα δεν αλλάζουν το γεγονός ότι στην καρδιά της εσωτερικής και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής είναι τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, η γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου τους με βαριές συνέπειες και νέες περιπέτειες για το λαό.
Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι θα αλλάξει το τοπίο μέσα στις λυκοσυμμαχίες. Όπως είπε, αυτό αποδείχτηκε πρόσφατα με τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την Ουκρανία. 
«Η συγκυβέρνηση παρουσιάζει την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας, αλλά απάνεμα λιμάνια δεν υπάρχουν μέσα στην τρικυμία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών που σημαδεύουν την κατάσταση σε όλη την περιοχή, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Κασπία, στην Ουκρανία, στον Περσικό Κόλπο, στα Βαλκάνια και διαμορφώνουν το έδαφος για γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» ανέφερε.
Στην ομιλία του έθεσε το θέμα των ευρωατλαντικών στρατιωτικών βάσεων για το οποίο η συγκυβέρνηση σιώπησε στις προγραμματικές δηλώσεις και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης και τις άλλες βάσεις, καθώς και για τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε ευρωατλαντικές αποστολές.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι
«το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το εξωτερικό. Συνεχίζει την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, με αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.