Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Ράνια Αντωνοπούλου: Λίγο Levy ακόμη


Ράνια Αντωνοπούλου : Αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας - H φίλη των Αμερικανών


Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, δεύτερη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια στο Bard College και ερευνήτρια του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, επεξεργάζεται εδώ και δύο χρόνια μελέτη για έξοδο από την κρίση.
Θεωρείται γκουρού στα εργασιακά και φίλη των Αμερικανών, κάτι που έχει τη δική του αξία στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Θεωρείται ο εγκέφαλος του giga project «300.000 νέες θέσεις εργασίας».
Η κυρία Αντωνοπούλου δεν είναι μια τυχαία γυναίκα.
Είναι το «link» του κ. Αλέξη Τσίπρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 
Υπήρξε ειδική επιστήμονας του πολυσυζητημένου ινστιτούτου Levy και του ΟΗΕ, ενώ έχει προτείνει να λειτουργήσει άμεσα το κράτος ως εργοδότης «ύστατης καταφυγής».
Εξηγώντας αυτή την πολιτική, τόνιζε πως αναφέρεται «στη με κρατικές δαπάνες δημιουργία προσωρινών θέσεων εργασίας στο Κράτος Θέσεων προσφοράς κονωφελούς έργου».
Κόπια των δικών της απόψεων εξάλλου είναι και η άποψη Τσίπρα περί ενός ελληνικού New Deal, θέση που πρώτη είχε εκφράσει η κυρία Αντωνοπούλου. 
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, είχε προτείνει ότι η χρηματοδότηση ενός ελληνικού New Deal «απασχόλησης ύστατης προσφυγής» θα επιβάλει τη δημιουργία ενός Ταμείου Κοινωνικής Απασχόλησης, στο οποίο θα μπορούν να εισρέουν πόροι από την αναδιάρθρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα ρευστότητας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί -ύστερα από διαπραγματεύσεις- για τη χρηματοδότηση αλληλεγγύης και κοινωνικής απασχόλησης, αλλά και την έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού που να απευθύνονται στην Ομογένεια και την ελληνική Διασπορά.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Levy Economics Institute, καθηγητής στο Bard College στη Νέα Υόρκη και εξέχων στέλεχος στα πολιτικά φόρα των ΗΠΑ -κυρίως στους Δημοκρατικούς-είναι σύζυγός της.
Εχει διατελέσει αντιπρόεδρος επιτροπών του Κογκρέσου Αμερικής και διατηρεί στενές σχέσεις με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και ισχυρές οικογένειες των ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.