Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΔΥΕΘ: Δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο συνέδριο του ΝΑΤΟ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ


Θεσσαλονίκη: Δυναμική κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ ενάντια στο συνέδριο του ΝΑΤΟ (VIDEO-ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 19/02/2015 - 14:58
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/02/2015 - 14:58
Βίντεο από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, έξω από το «GRAND HOTEL PALACE», με αφορμή τις εργασίες του ΝΑΤΟικού Συνεδρίου που διεξαγόταν στο ξενοδοχείο από τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε σήμερα.
Πλήθος αγωνιστών της ειρήνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και καταδίκασε τα ΝΑΤΟικά σχέδια για την ελληνική εμπλοκή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, στηρίζουνε το ΝΑΤΟ και την τρομοκρατία», αλλά και «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ καμία εμπλοκή».
Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης την είσοδο του ξενοδοχείου φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 
  • Θέμα του Συνεδρίου ήταν η «Συγχρονισμένη Εκπαίδευση» των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, δηλαδή η καλύτερη προετοιμασία της λυκοσυμμαχίας για να συνεχίσει να υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, διεξάγοντας επιχειρήσεις παντού στον πλανήτη. 
  • Στόχος των μακελάρηδων των λαών είναι ένα ΝΑΤΟ άρτια προετοιμασμένο και εξοπλισμένο στον ανταγωνισμό του με τα μονοπώλια άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με νέα και ενισχυμένα, πολυάριθμα στρατιωτικά σώματα κατά των λαών, κατά του εργατικού κινήματος, ενάντια σε κάθε άνθρωπο που διεκδικεί το δίκιο του.
Μονόδρομος η έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας μεταξύ άλλων
κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που συνεχίζει πιστά την «πολιτική στενής πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Γι’ αυτό διαβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή, σ’ όλους τους τόνους, για τη συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ - ενάντια στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, ενάντια σε άλλους φίλους λαούς. Υπέγραψε φαρδιά-πλατιά τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και την ενίσχυση των στρατιωτικών δομών της λυκοσυμμαχίας.
Ούτε κουβέντα για επιστροφή των Ελλήνων ενστόλων, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, σε ξένους τόπους, ενάντια σε άλλους λαούς. Ούτε κουβέντα για το ξήλωμα των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας».
Ο Νίκος Ζώκας κάλεσε το λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους να μην ξεγελαστούν από τους «ανέξοδους και κούφιους λεονταρισμούς της κυβέρνησης! Η ΕΕ δεν αλλάζει, θα παραμείνει πάντα ο “λάκκος των λεόντων” για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει, δεν υπάρχουν κακοί και καλοί ιμπεριαλιστές, θα παραμείνει πάντα το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για τους λαούς: Έξοδος από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποδέσμευση και αγώνας ενάντια στην πολιτική τους».
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να παραδίδουν ψήφισμα στον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, καθώς η επίδοσή του στους Συνέδρους δεν έγινε εφικτή, με τη δικαιολογία ότι το Συνέδριο είχε ολοκληρωθεί εσπευσμένα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.