Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αναταραχή στην Αμυγδαλέζα


Αναταραχή στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Δημοσίευση: Τρί, 17/02/2015 - 21:31
Αναταραχή επικρατεί στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, καθώς πολλοί κρατούμενοι μετανάστες, έχουν βγει στους προαύλιους χώρους, καίγοντας ρούχα και στρώματα, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή τους.
Αφορμή, στάθηκε η έκρηξη ενός θερμοσίφωνα σε ένα εκ των κοντέινερ, που διαμένουν οι μετανάστες και από τύχη, δεν υπήρξαν θύματα.
Την προηγούμενη Παρασκευή έβαλε τέλος στη ζωή του ο Πακιστανός, Ναντίμ Μοχάμεντ.

Στο κέντρο κράτησης δεν υπάρχει γιατρός, ενώ ελλείψεις υπάρχουν συνολικότερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη σίτιση, στην καθαριότητα. 

Σοβαρά είναι τα προβλήματα διαβίωσης στα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία επιβαρύνονται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, με σοβαρές επιπτώσεις και κινδύνους για τους κρατούμενους μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, και Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, πραγματοποίησε την Κυριακή  Επίσκεψη - παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Παράλληλα, την Τρίτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την απόλυση όσων μεταναστών κρατούνται στα κέντρα κράτησης για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών και άμεση απόλυση ευάλωτων περιπτώσεων (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες), με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας, καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.