Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Παζάρια και διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση

Τι 'ναι τούτα, Γιάνις; Άνω κάτω μας έκανες. Δεν πειράζει, όμως. Θα βλεπόμαστε απ' ευθείας τώρα...
Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Παζάρια και διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση
Δημοσίευση: Πέμ, 12/02/2015 - 14:39
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 12/02/2015 - 21:15
Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μεταφέρονται, έστω και ατύπως, τα παζάρια ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί
«αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή» 
διαμηνύοντας εμμέσως πλην σαφώς την προσήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε στόχους συνολικά της λυκοσυμμαχίας όπως είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη με υποταγή των λαών στην αφόρητη πραγματικότητα που προϋποθέτει η επίτευξή της.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πραγματοποήσε συναντήσεις με ομολόγους του, στο περιθώριο της Συνόδου, για να τους παρουσιάσει τη θέση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ένα πρόγραμμα-«γέφυρα» που θα περιέχει παλαιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες έγινε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ ενός άλλου μείγματος διαχείρισης που θα υπηρετεί καλύτερα τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ.
«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές της δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και, ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες», είπε, κάνοντας εκκλήσεις να επανέλθει η «ατζέντα της ανάπτυξης».  
Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το μείγμα διαχείρισης που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
«Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής και να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι χθες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Θέλοντας να κρύψει ότι αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» θα είναι από χέρι αντιλαϊκές, υποστήριξε ότι θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. 

Εάν πραγματικά η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα -και όχι να τα χρησιμοποιεί προσχηματικά για να προωθήσει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις- θα προσπαθούσε να φορολογήσει το κεφάλαιο, αντί να διατηρεί το καθεστώς νόμιμης φοροασυλίας.
Ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τις ανησυχίες του καθένα.
Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον βρετανό ομόλογό του Ντ. Κάμερον που τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων σε επίπεδο γιούρογκρουπ.

Ο Ντ. Κάμερον υπερασπίστηκε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί, αλλά δεν απέκλεισε να υπάρξει κάποια άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου.
Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα ξεκινήσει στις 16.00 (ώρα Ελλάδας). Εκτός απροόπτου αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τα όσα διαμείφθηκαν στο Eurogroup της Τετάρτης. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει το θέμα της Ουκρανίας και των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» που αποτελεί το όχημα για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της λυκοσυμμαχίας.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.