Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού: Δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή(!!!) ‒ Γιάννης Γκιόκας: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση. Το συλλαλητήριο 27/2 δυναμική παρέμβαση στις εξελίξεις (AUDIO)


Συνέντευξη του Γ. Γκιόκα στο ρ/σ «Παραπολιτικά FM» (AUDIO)
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 14:51
Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα, μέλους της ΚΕ, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και βουλευτή του ΚΚΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Φλεβάρη 2015.
Ερωτώμενος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επισημαίνοντας ότι σηματοδοτεί αυτό που πρέπει να διεκδικήσει ο λαός, την ανάκτηση των απωλειών του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κατήγγειλε την κυβέρνηση που κοροϊδεύει το λαό όταν λέει ότι το μνημόνιο τελείωσε και την ίδια στιγμή αρνείται να δώσει ένα μικρό μέρος από τις απώλειες, ακόμη και τα ψίχουλα που είχε υποσχεθεί.
Συγκυβέρνηση: Δεν διευκρινίζει εάν η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή
Δημοσίευση: Πέμ, 26/02/2015 - 16:33
Αποφεύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι νομικά δεν απαιτείται η επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, δημιουργώντας εύλογα υποψίες ότι αναζητούνται τρόποι για να αποτραπεί η σχετική συζήτηση.
«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς», δήλωσε στο «Βήμα Fm».
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να απαντήσει εάν η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες» απάντησε στη σχετική ερώτηση.
Σε άλλη συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» επανέλαβε ότι δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ενώ, ερωτώμενος εάν θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάντησε:
«Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ειδικά για τέτοια θέματα, στο λεξιλόγιο αυτής της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.