Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ουκρανία - Ρωσία: Νέο λουτρό αίματος με 11 νεκρούς και 34 τραυματίες μετά τη συμφωνία εκεχειρίας (VIDEO)

Ουκρανία - Ρωσία: Έντεκα νεκροί σε ένα 24ωρο στο Ντονμπάς μετά τη συμφωνία στο Μινσκ
Δημοσίευση: Παρ, 13/02/2015 - 14:19
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 13/02/2015 - 19:38
Οκτώ Oυκρανοί στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 34 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις της κυβέρνησης του Κιέβου και ρωσόφωνους πολιτοφύλακες στην περιοχή του Ντονμπάς, παρά τη συμφωνία για εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία (βλέπε και Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία ειρήνευσης) η οποία συνήφθη χθες στο Μινσκ, ανακοίνωσαν ξεχωριστά οι ουκρανικές αρχές και οι πολιτοφύλακες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ουκρανικός στρατός αναφέρει ότι οι συγκρούσεις ήταν εξαιρετικά σφοδρές στα περίχωρα του Ντεμπάλτσεβε, της στρατηγικής σημασίας πόλης που συνδέει τις δύο κυριότερες περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, όπου οι πολιτοφύλακες επιτέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις, που έχουν τον έλεγχο της πόλης, με ρουκέτες και πυρά.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με την ουκρανική κρίση και ότι αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες να καθοριστεί μία ημερομηνία για τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Επιπλέον, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται σήμερα η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την άμεση εφαρμογή της εκεχειρίας, αλλά οι πολιτοφύλακες υποστηρίζουν ότι θα ήταν δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από την Κυριακή 15 Φλεβάρη.
Σύμφωνα με το RIA, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι η Μόσχα αναμένει την εφαρμογή όλων των σημείων της ειρηνευτικής συμφωνίας.
Σχετικά με την τύχη της αιχμάλωτης Ουκρανής πιλότου Νάντια Σαβτσένκο, ο Πεσκόφ είπε ότι, κατά τις συνομιλίες στο Μινσκ, η Ρωσία δεν συμφώνησε κάτι που να αφορά την πιθανή απελευθέρωσή της, όπως υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η υπόθεση της 33χρονης Σαβτσένκο, που βρίσκεται φυλακισμένη στη Ρωσία, θα εξεταστεί από ρωσικό δικαστήριο.
Φωτό, βίντεο: NOOZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.