Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Το μνημόνιο είναι η ύφεση και το δυσβάσταχτο χρέος, αλλά όχι τα αντιλαϊκά μέτρα...


Γ. Βαρουφάκης: Το μνημόνιο είναι η ύφεση και το δυσβάσταχτο χρέος, αλλά όχι τα αντιλαϊκά μέτρα...
Δημοσίευση: Παρ, 06/02/2015 - 15:03
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/02/2015 - 15:49
Όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
«Το μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κληθείς να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα είπε στην συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του, ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με το 67% των μέτρων που περιέχει το μνημόνιο.
Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά με τον τρόπο που αυτά εφαρμόστηκαν. 
Συγκεκριμένα επισήμανε:
«Δεν έχει να κάνει με το ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να αποποιηθεί εντελώς. Θα έλεγα ότι το 60 - 70% των όσων βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα αφορούν μέτρα τα οποία και εμείς θέλουμε να λάβουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα σημαντικές μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να καταπολεμηθεί η βύθιση της οικονομίας και η διαφθορά, που είναι τα βασικά προβλήματα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας στον «ΑΝΤ1» ότι:
ο υπουργός Οικονομικών εννοούσε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν να κάνουν με το φορολογικό σύστημα, την πάταξη της διαπλοκής και την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα, με τέτοιο τρόπο που να βοηθήσουν την οικονομία και την κοινωνία, κι όχι ότι αποδέχεται το μνημόνιο.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιδιώκει να υπογράψει μια νέα συμφωνία, όπου το μνημόνιο θα ονομαστεί κάπως αλλιώς, αλλά θα περιέχει εξίσου αντιλαϊκά μέτρα, με βάση τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ. 
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα με θέμα την προετοιμασία για το έκτακτο Εurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Φλεβάρη με θέμα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα, μέχρι τότε ζητά το Βερολίνο να υποβάλλει τις προτάσεις της η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. 
«Μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Για τα οικονομικά θέματα στις 5 το απόγευμα συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς ενώ αύριο στις 3 το μεσημέρι συγκαλείται κυβερνητικό συμβούλιο. 
Βλέπε από Μποτίλια: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.