Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Σοφιανός: Τα τρία παιδιά Βολιώτικα, η διαπραγμάτευση και τα ποσοστά του κ. Βαρουφάκη ‒ Γιάννης Μηλιός: Το 67% - 33% οφείλεται στη ρύμη του λόγου και στην αγγλοσαξωνική παιδεία του Υπ. Οικονομικών!! (VIDEO)

Στο 5:10 η κατά Μηλιό ρύμη του Βαρουφάκη.
Τα περί παιδείας του Ζαν Ζαν Βαρουσώ, καθότι στην Αγγλοσαξωνία ποσοτικοποιούν τα πάντα, ειπώθηκαν σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.


‒ Βλέπω λοιπόν τη γιαγιά με τους Financial Times υπό μάλης...

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 06/02/2015 - 11:22
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/02/2015 - 12:44
Η παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη το πρωί της Παρασκευής 6 Φλεβάρη 2015. 
Παρατίθεται η παρέμβαση:
Για τη διαπραγμάτευση
«Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα ταλαιπωρείται και η νοημοσύνη και η ελληνική γλώσσα. Γιατί το λέω αυτό, βάζεις φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου για να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και πανηγυρίζεις ότι είσαι εναντίον των κυρώσεων και ο υπ. Εξωτερικών λέει "δεν ήμασταν εμείς το κακό παιδί". Φεύγει η τρόικα, αλλά οι τρεις θεσμικοί εταίροι θα συνεχίσουν την εποπτεία, την οποία αναγνωρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, και θα τους ονομάσουμε αλλιώς, θα τους πούμε "τρίο" όπως είπε ο Σαπέν, θα τους πούμε "τριανδρία", θα τους πούμε "τρία παιδιά Βολιώτικα", αλλά θα συνεχίσει η εποπτεία. Θέλουμε πρόγραμμα, θα διαπραγματευτούμε πρόγραμμα και τι θα έχει το πρόγραμμα, αυτά που έλεγε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, δηλαδή μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, πλεόνασμα "ματωμένο", αλλά δεν θα είναι 4% θα είναι 2%. Και ποιοι τα κάνουν αυτά, ποιοι είναι απέναντί μας, η Ευρώπη που αλλάζει. Άρα αυτό που έταζε η κυβέρνηση προεκλογικά, ότι η Ευρώπη αλλάζει, δεν αλλάζει, παραμένει η ΕΕ μια συμμαχία λύκων εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα».
Για την τρόικα
«Εμείς λέγαμε και προεκλογικά ότι το θέμα δεν είναι το υπηρετικό προσωπικό, δεν είναι οι υπάλληλοι, είναι τα αφεντικά, είναι οι τρεις θεσμικοί εταίροι. Αυτοί καθορίζουν γραμμή, αυτοί παίρνουν μέτρα, αυτοί έλεγαν σε όλους τους τόνους θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας. Το δεύτερο παραμύθι, και θα δούμε πολλά παραμύθια, ακούγαμε είναι η Μέρκελ -και βεβαίως υπάρχουν αντιθέσεις σε σχέση με τα μείγματα, περιοριστική ή επεκτατική πολιτική και έχουν πάρει και μέτρα, δεν περίμεναν τον κ. Τσίπρα, τα 300 δισ., το πακέτο Ντράγκι, πιο χαλαροί ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί κλπ.- αλλά είναι μόνο η Μέρκελ; Δεν ακούσατε για το γαλλο-γερμανικό άξονα, δεν ακούσατε τον Σουλτς, τον Νταϊσελμπλούμ, τον Γιούνκερ, τον Ομπάμα δεν τον ακούσατε να λέει "βρείτε τα με τους Γερμανούς"; Άρα έχεις να κάνεις με ένα συνολικό πακέτο, βεβαίως η Γερμανία παίζει για τα δικά της συμφέροντα και είναι και η ατμομηχανή, ο ελληνικός λαός όμως δεν θα βρει προκοπή σ’ αυτή τη λυκοσυμμαχία, με τους νέους διαπραγματευτές, με μια διαπραγμάτευση που θα καταλήξει είτε στην πρώτη συμφωνία, τη γέφυρα…».
Είναι πολιτική διαπραγμάτευση, συμφωνείτε;
«Ποια πολιτική; Όταν ο κ. Βαρουφάκης -και εμείς θεωρούμε ότι είναι σοβαρός ο κ. Βαρουφάκης, μπορεί να είναι τηλεοπτικός, μπορεί να εξυμνεί τον κ. Σόιμπλε, ο πνευματικός ηγέτης της Ευρωζώνης τον είπε- έχει μετρήσει ότι στο 100% του μνημονίου το 65% ή το 67% είναι μέτρα που πρέπει να πάρουμε και αυτά τα μέτρα έχουν κόστος, ποιος θα πληρώσει το κόστος; Θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, όπως πλήρωσε και τα προηγούμενα».
«Είμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία-γέφυρα, μπροστά σε μια άλλη συμφωνία-πρόγραμμα που θα τη βαφτίσουμε κι αυτή κάπως αλλιώς και όχι μνημόνιο…».
Υπάρχει περίπτωση να δείξετε ανοχή;
«Αυτήν τη στιγμή δεν πρέπει να δείξει ανοχή ο ελληνικός λαός, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να απαιτήσει να του επιστραφούν τα κλεμμένα. Λένε τέλος λιτότητας, αλλά οι μισθοί παραμένουν μισθοί λιτότητας, οι συντάξεις παραμένουν συντάξεις λιτότητας, τα χρέη στις εφορίες, στις τράπεζες τρέχουν και αποδίδονται κανονικά όλα. Αυτό που πρέπει να δεις αυτή τη στιγμή είναι μπροστά σε μια συμφωνία- γέφυρα που θα βασίζεται στο 70% του μνημονίου -το οποίο «είναι καλό και το θέλουμε» με βάση αυτά που ακούμε- η διαγραφή του χρέους έχει φύγει από τη συζήτηση …».
«Να δούμε λίγο το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί η προπαγάνδα της ΝΔ στη λογική του φόβου και του τρόμου και των παροχών έκρυψε μια αλήθεια, ότι ουσιαστικά αντί για το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ θα δοθεί τα Χριστούγεννα η 13η σύνταξη σε όσους έχουν μεικτή σύνταξη έως 700 ευρώ, δηλαδή ένα αντίστοιχο ποσό, αντί για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα δοθούν σε 300 χιλ. οικογένειες 1.200 κιλοβατόρες, θα δοθούν συσσίτια, το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει, ο κ. Κατρούγκαλος λέει στους δημόσιους υπαλλήλους "μην περιμένετε τίποτα, δεν έχουμε λεφτά", στον ιδιωτικό τομέα ποιος θα πληρώσει 800 χιλ. κόσμου που είναι απλήρωτοι; Αυτά είναι τα δεδομένα των πρώτων 10 ημερών της νέας κυβέρνησης».

902
Τίτλοι φωτό-λεζάντα: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.