Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ζαν Ζαν Βαρουσώ: Μη μας εμπιστεύεστε, ακούστε μας! ‒ Ολανδρέου: «Σεβασμός των κανόνων της ΕΕ και των δεσμεύσεών σας, γιατί πρέπει να επενδύσουμε» ‒ Μέσ' από τις λέξεις έρχετ' ο Αλέξης: Ζητάει χρόνο για να μας πάρει χρήμα

‒Και χίλια συγγνώμη για το προχθεσινό "Ολανδρέου"


Ολάντ: Σεβασμός κανόνων και δεσμεύσεων - Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων
Δημοσίευση: Τετ, 04/02/2015 - 18:46
Για «σεβασμό των κανόνων της ΕΕ», αλλά και των «δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και σαν παράδειγμα έφερε τις
«γαλλικές επιχειρήσεις που καλούνται να επενδύσουν στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «εκεί υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες». 
Έδειξε με αυτό τον τρόπο πως η γαλλική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ σημείωσε πως στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων η γαλλική κυβέρνηση μπορεί να παράσχει τεχνογνωσία σε μεταρρυθμίσεις για την «αναδιοργάνωση του κράτους».
Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως πρέπει να γίνει
«διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και των διεθνών» και έκανε λόγο για ένα «πλαίσιο χρηματοοικονομικό που θα είναι συμβατό μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ».
Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα
Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως στους εταίρους παρουσιάζει δύο προτάσεις που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.
Το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησής του και ένα σχέδιο συμφωνίας για το πώς θα δοθεί χρόνος στις διαβουλεύσεις μετά τις 28 Φλεβάρη που λήγει το υπάρχον μνημόνιο για να υπάρξει συμφωνία επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σοσιαλδημοκρατίας αφήγημα
Αλέξης Τσίπρας: «Δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πιστωτές» ‒ Πολιτική με πουκάμισα και γραβάτες ‒ Στην «ΕΕ του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης» (VIDEO)

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως
«έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο στη βάση του οποίου διαβουλευόμαστε με την ΕΕ» και πρόσθεσε ότι «καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική που μπορεί να γίνει αποδεκτή και να οδηγήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό αποτέλεσμα».
Ζητούμενο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναιΑλέξης Τσίπρας: «Δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πιστωτές» ‒ Πολιτική με πουκάμισα και γραβάτες ‒ Στην «ΕΕ του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης» (VIDEO)
«μια συμφωνία που θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο και μία ανάσα στην Ελλάδα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε το κράτος αξιόπιστο, τη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική».
Σημείωσε πως
«θέλουμε τη Γαλλία πρωταγωνιστή στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής» και δήλωσε πως η κυβέρνησή του έχει καταθέσει «προτάσεις ρεαλιστικές και για το χρέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.