Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μπόκο Χαράμ: Τρομοκρατία, πετρέλαια και στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, ο Καλότυχος Τζόναθαν

Συγκρούσεις με τη Μπόκο Χαράμ σε Νιγηρία και Τσαντ
Δημοσίευση: Κυρ, 01/02/2015 - 11:15
Άνδρες της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν και νέα επίθεση στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι μάχες μαίνονται στα νότια της πόλης, μεταξύ της Μπόκο Χαράμ και των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας που υποστηρίζονται από μισθοφορικές παραστρατιωτικές ομάδες.
Στο Τσαντ, ο στρατός σκότωσε τουλάχιστον 120 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε μια μάχη που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα του Καμερούν, που συνορεύει με τη χώρα.
Η σύγκρουση ξέσπασε όταν άνδρες της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε στρατεύματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός της χώρας, προσθέτοντας ότι 3 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μάχης.
902

Νιγηριανοί στρατιώτες σε επιχειρήσεις κατά της «Μπόκο Χαράμ» (φωτό αρχείου ΑΡ)
Στρατιωτική δύναμη ενάντια στην «Μπόκο Χαράμ» ετοιμάζει η Αφρικανική Ένωση

Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 23:11

Τη δημιουργία μιας πολυεθνικής περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης που θα αριθμεί 7.500 άντρες για την αντιμετώπιση του κινδύνου από την ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ» ζητά η Αφρικανική Ένωση.

Ο πρόεδρός της Νκοσαζάμα Ντλαμίνι Ζούμα έκανε έκκληση προς τα κράτη της περιοχής να συμβάλουν στη δημιουργία της δύναμης για να αντιμετωπιστεί
«η τρομακτική δράση της "Μπόκο Χαράμ", η ανείπωτη σκληρότητά της, η πλήρης περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και η καταστροφή που προκαλεί», όπως ανέφερε. «Ως εκ τούτου οι χώρες της περιοχής καλούνται να συμβάλουν στην πολυεθνική δύναμη με 7.500 άνδρες»
σημείωσε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της Ένωσης και πριν από τη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. 
Βασικό καθήκον της πολυεθνικής δύναμης, που αρχικά θα έχει διάρκεια ζωής ενός έτους, θα είναι «η εκδήλωση στρατιωτικών επιχειρήσεων για την πρόληψη της εξάπλωσης της "Μπόκο Χαράμ" καθώς και η εξάλειψη του κινδύνου εξάπλωσης άλλων τρομοκρατικών ομάδων», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης.
 Βλέπε από Μποτίλια:
Διαμόρφωση κειμένου, προσθήκη Latuff, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.