Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑ: Όπλα, περισσότερα όπλα στο Κίεβο

Ουκρανοί στρατιώτες μπροστά σε αρματα μάχης (Φωτο ΑΡ)

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θα στείλουν κι άλλα όπλα στο Κίεβο για να συνεχίσει το αιματοκύλισμα

Δημοσίευση: Δευ, 02/02/2015 - 09:33
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 02/02/2015 - 10:13


Επιπρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό προς την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, ετοιμάζεται να στείλει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως προκύπτει από άρθρο που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με αφορμή τις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων και των δυνάμεων του Κιέβου στα ανατολικά της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εξέφρασαν την προθυμία τους να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο αποστολής «αμυντικών όπλων» και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων, η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις είναι επίσης διατεθειμένη να επανεξετάσει τις αντιρρήσεις που έφερε για την αποστολή τέτοιου είδους βοήθειας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι 8 πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρόκειται να εκδώσουν σήμερα μια ανεξάρτητη έκθεση στην οποία παροτρύνουν την Ουάσινγκτον να αποστείλει «αμυντικά» όπλα και εξοπλισμό ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης.

Οι μάχες αναζωπυρώθηκαν την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία καθώς ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες έκαναν χρήση του πυροβολικού προκειμένου να απωθήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις από ένα στρατηγικά σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο, μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

902

Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.