Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΗΠΑτοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Ομπάμα, είμαστε όλοι Αμερικανάκια ή καλώς ήρθε το δολάριο


Νέα στήριξη Ομπάμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Δημοσίευση: Κυρ, 01/02/2015 - 21:48
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 01/02/2015 - 22:04
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο Μπάρακ Ομπάμα παρέχει στήριξη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρεμβαίνοντας έτσι στις γενικότερες διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διαχείριση του μεγάλου κρατικού χρέους της Ελλάδας, στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης μεταξύ των αστικών τάξεων της ΕΕ για τη διαχείριση των υπερχρεωμένων κρατών, την αλλαγή «μείγματος διαχείρισης» της κρίσης και του μέλλοντος της Ευρωζώνης. (Η πρώτη στήριξη)
«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και αυτό απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές», είπε ο Ομπάμα μιλώντας στο «CNN», και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή».

Ο Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε ευθέως υπέρ της αλλαγής του μείγματος διαχείρισης της κρίσης, με την παροχή ρευστότητας στους μονοπωλιακούς ομίλους για επενδύσεις, λέγοντας «απ' αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις τη δημοσιονομική σταθερότητα, είναι να αναπτυχθείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης».

Ανέφερε πως «αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους». Ωστόσο σημείωσε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, θα πρέπει «να δρομολογήσει μια σειρά από αλλαγές», αλλά «είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, με την πάροδο του χρόνου αυτό δεν θα μπορέσει να το αντέξει η κοινωνία αλλά ούτε και το πολιτικό σύστημα».
Πληροφορίες αναφέρουν, πως οι ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να στείλουν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις κυβερνητικό αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.