Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Καμμένος: «Όχι» στην ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών ‒ Συγγνώμη για την Άμυνα· θα περιμένουμε μια γενιά ακόμα

ΔΕΝ!
(Ό,τι πεις, στρατηγέ μου!)

«Όχι» Καμμένου στην ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών
Δημοσίευση: Τρί, 03/02/2015 - 22:37
Αρνητικός δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα, δηλαδή μετανάστες δεύτερης γενιάς.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνδεθεί για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου προέβη και σε σχετική εξαγγελία.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση αν δέχεται την πρόταση η δεύτερη γενιά μεταναστών να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια απάντησε
«Όχι, δεν το δέχομαι αυτό». Πρόσθεσε ότι «αν μιλάμε για τρίτη γενιά, και μιλάμε για παιδιά τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα μετά από τρίτη γενιά, μεγαλώνουν εδώ, υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας που θα αρνηθεί αυτά τα παιδιά να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία που ήδη άλλωστε είναι ενταγμένα. Από τη στιγμή που σέβονται τις αρχές της χώρας, σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, σέβονται τις αξίες της χώρας».
Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου πριν λίγες ημέρες, στις 28 Γενάρη, είχε δηλώσει στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» πως
«ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά μεταναστών».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ στη οποία αναφέρει  
«ελπίζουμε οι "κόκκινες γραμμές" του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους "συμβιβασμούς" του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία επιθυμεί».
902

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.