Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αλήθειες μέσα από τις μπουρμπουλήθρες Μητρόπουλου: Ο αξιοπρεπέστατος Βαρουφάκης και ο περήφανος Τσίπρας ετοιμάζονται να υπογράψουν σκληρά Μνημόνια (2 VIDEO) ‒ ΠΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΡΕ ΣΕΙΣ! (ΙΙ)

Για "προσύμφωνο με πολλές αιρέσεις χωρίς δεσμευτικότητα" έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και α΄αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στο κείμενο που συμφωνήθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι "θα πρέπει να επανεκτιμηθεί".
Μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι το κείμενο περιέχει πολλές δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά και πολλές αιρέσεις και επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών.
Τα σημεία για τα οποία διατύπωσε ενστάσεις ήταν "το ζήτημα του χρέους, το ζήτημα της επίτευξης των πλεονασμάτων με δύο σκληρούς όρους, το ζήτημα της απαγόρευσης ακύρωσης των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου κάθε είδους και κυρίως ο πολύ προσβλητικός όρος ότι τα 11 δισ. τα οποία ήταν στην πατρίδα μας ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι στην πατρίδα μας", όπως είπε.
Ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει "κανένα ψήγμα αντιπολίτευσης ούτε διάθεσης κριτικής" στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια "πατριωτική διαπραγμάτευση".
"Το ελληνικό ζήτημα αναδείχθηκε, με κύρος, με εγκυρότητα, με όλες τις πλευρές, με έναν ευφυή και αξιοπρεπέστατο Βαρουφάκη, με έναν περήφανο Τσίπρα", ανέφερε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα βέλη του στους δανειστές και κυρίως την γερμανική πλευρά, την οποία κατηγόρησε ότι "επιφύλαξε μίσος, μισαλλοδοξία, ρεβανσισμό και τιμωρητική διάθεση".
Σε ό,τι αφορά τη λίστα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να συντάξει και να καταθέσει μέχρι αύριο η κυβέρνηση επισήμανε πως "οι δανειστές περιμένουν περιγραφή σκληρών μέτρων". Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι "ο λαός στηρίζει αλλά δεν αντέχει άλλα μέτρα" και προέβλεψε ότι "αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα, το ύφος, την περιγραφή, τη σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει"


2 σχόλια:

  1. Κι αυτά τα πράγματα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, αντί να του πούνε "Σύρε να τα πεις στον αρχηγό σου, ή παραιτήσου, που βγήκες πρωινιάτικα στα κανάλια, φαφαρόνε", υπερασπίζοται το Βαρουφάκη και κάνουν τον Γερμανό.

    Φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φαφαρόνε = ΦΑΝΦΑΡΟΝΕ!
      υπερασπίζοται = υπερασπίζονται
      (Έχει χαλάσει το "ν" στο πληκτρολογιό μου. Το "σ" παίζει ακόμα, ευτυχώς)

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.