Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2026

🚩 Patriotική ΝΔούλα 🚩 🚩 ΚΚΕ: Τα σχέδια μετακίνησης Patriot για τη βάση στη Σούδα επιβεβαιώνουν τους κινδύνους από την πολιτική της εμπλοκής 🚩 Και το πού πάνε τα δισ. για εξοπλισμούς 🚩 Να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο 🚩 Να κλείσουν οι βάσεις 🚩 Και επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ

ΚΚΕ: Τα σχέδια μετακίνησης Patriot για τη βάση στη Σούδα επιβεβαιώνουν τους κινδύνους από την πολιτική της εμπλοκής και το πού πάνε τα δισ. για εξοπλισμούς

Να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και να κλείσουν οι βάσεις

Τετάρτη 19/08/2026 - 18:05

Σε σχόλιό του για τη μετακίνηση Patriot για την προστασία της αμερικανικής βάσης στη Σούδα από πιθανά αντίποινα του Ιράν (κατω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός να μετακινηθούν Patriot για την προστασία της αμερικάνικης βάσης της Σούδας από πιθανά ιρανικά αντίποινα, επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την πολιτική της εμπλοκής και ποια είναι η "ασφάλεια" που παρέχουν οι στρατηγικές συμμαχίες της κυβέρνησης, τις οποίες στηρίζουν και τα άλλα κόμματα.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει -για μια ακόμη φορά- πού καταλήγουν τα δισεκατομμύρια που πληρώνει ο λαός για πολεμικούς εξοπλισμούς: όχι προφανώς στην περιβόητη "άμυνα της χώρας", αλλά στην εξυπηρέτηση και την προστασία των ξένων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών και στην ολοένα βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τώρα που ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου γίνεται πιο έντονος από ποτέ, επείγει να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, για να πάψει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, θύτης άλλων λαών και στόχος αντιποίνων, να επιστρέψουν οι φρεγάτες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό».

902

Σε «εγρήγορση» η κυβέρνηση για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την επικίνδυνη κλιμάκωσή του

Ετοιμάζει μετακίνηση Patriot και άλλων δυνάμεων για την υπεράσπιση αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε Σούδα, Κύπρο και Βουλγαρία από πιθανά ιρανικά αντίποινα

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 19/08/2026 - 18:52

Την ετοιμότητα και την «εγρήγορσή» της για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή εκφράζει μέσω «πηγών» και «διαρροών» η κυβέρνηση, με νέα επικίνδυνα σχέδια και μετακινήσεις δυνάμεων και εξοπλισμών για τη στρατιωτική υπεράσπιση στρατηγικής σημασίας αμερικανικών - ευρωατλαντικών βάσεων στη Σούδα της Κρήτης, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός αφορά την αντιμετώπιση πιθανών ιρανικών αντιποίνων εναντίον αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και έρχεται στο φως μετά και το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο αναφέρει ότι το Ιράν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να πλήξει αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ κλιμακώσουν τον πόλεμο.

Τόσο το δημοσίευμα όσο και ο κυβερνητικός σχεδιασμός επιβεβαιώνουν τους τεράστιους κινδύνους για τον λαό από την πολιτική της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την οποία στηρίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Μετά τις εγκληματικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν από τις 28 Φλεβάρη, τα ιρανικά αντίποινα έχουν κάνει «σουρωτήρι» αμερικανικές βάσεις και άλλες υποδομές στην περιοχή του Κόλπου - επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι αυτές αποτελούν μαγνήτη τεράστιων κινδύνων για τους λαούς - ενώ η Τεχεράνη «προειδοποίησε» στις αρχές της βδομάδας ότι αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών τότε θα απαντήσει με επιχειρήσεις και πέρα από τα Στενά του Ορμούζ.

Σε ένα τέτοιο φόντο, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει μέσω «πηγών» ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» και ότι τα γενικά επιτελεία εξετάζουν όλα τα σενάρια ενίσχυσης της ελληνικής και «συμμαχικής» στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό το πλαίσιο, «πηγές» του υπουργείου Αμυνας αναφέρουν ότι εξετάζεται η μεταφορά της πυροβολαρχίας Patriot που βρίσκεται στην Κάρπαθο προς τη Σούδα - για την προστασία της αμερικανικής βάσης που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, οι «αρμόδιες πηγές» επισημαίνουν ότι τα 4 ελληνικά F-16 που είχαν σταλεί στην Κύπρο μετά την επίθεση με drone που δέχθηκε η βρετανική στρατιωτική βάση στο ακρωτήρι, δεν έχουν φύγει από το νησί και πραγματοποιούν ασκήσεις με τις κυπριακές δυνάμεις και άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία φέρει το σύστημα Κένταυρος κατά των drone.

Υπενθυμίζουν δε από το υπουργείο Αμυνας ότι «κατά την κρίση των περίπου 50 ημερών ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Ιράν, η Αθήνα ήταν η πρώτη η οποία αντέδρασε απέναντι στην απειλή προς την Κύπρο και απέστειλε ισχυρότατες δυνάμεις», με τη φρεγάτα «Κίμων» και μαχητικά F-16.

Στην πραγματικότητα βέβαια η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων δεν αφορούσε την προστασία του κυπριακού λαού, αλλά την υπεράσπιση των «συμμαχικών» βάσεων και την «προβολή ισχύος» για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, που μέσω της αναβαθμισμένης εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διεκδικεί μερίδιο από τη λεία.

Για τον ίδιο λόγο συγκεντρώθηκαν στην Κύπρο στρατιωτικές δυνάμεις από άλλες ευρωατλαντικές χώρες, ενώ με αφορμή τις εξελίξεις ενίσχυσε και η Αγκυρα τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι «πηγές» του υπουργείου Αμυνας δηλώνουν ότι εφόσον υπάρξει νέο αίτημα από την Βουλγαρία για συνδρομή της αντιαεροπορικής της άμυνας, το ΚΥΣΕΑ μπορεί να δώσει το πράσινο φως για την μετακίνηση πυροβολαρχίας Patriot, όπως είχε γίνει και στον προηγούμενο γύρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η Βουλγαρία δεν αναφέρεται τυχαία, καθώς μέσα στο καλοκαίρι το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε την στάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού στην αεροπορική βάση Bezmer για την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή - με την Τεχεράνη να αντιδρά απευθύνοντας έντονες «προειδοποιήσεις» προς τη Σόφια. Η δε μετακίνηση Patriot στην περιοχή σχετίζεται και με την προστασία του ευρωατλαντικού ορμητηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Μέσα σε αυτό το πολύ επικίνδυνο για τους λαούς σκηνικό γενικευμένης προετοιμασίας για μεγάλη πολεμική κλιμάκωση κι ενώ βαθαίνει πολύμορφα η εμπλοκή της χώρας, οι «πηγές» του ελληνικού υπουργείου Αμυνας αναφέρουν ότι τι υπουργείο και τα Επιτελεία «έχουν πληροφορίες και από σύμμαχες χώρες, σχεδιάζουν και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμα να κάνουν αυτό το οποίο πρέπει, με οποιαδήποτε μετακίνηση των δυνάμεων εκεί ακριβώς που χρειάζεται»...

Στο ίδιο πλαίσιο της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα αστικά κόμματα, φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού «μετακινούνται» χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας για να υπερασπίζονται τα εφοπλιστικά συμφέροντα, μία πυροβολαρχία Patriot μαζί με προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων φυλάει τις εγκαταστάσεις των πετρελαιάδων της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ενώ η κυβέρνηση μελετά σχέδια για την αποστολή στρατιωτικών ελικοπτέρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έρχονται κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δυο χώρες και ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (με Τσίπρα) και Ελληνική Λύση...

Επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ

Στο μεταξύ, σε μία ακόμα χαρακτηριστική εξέλιξη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Χούπης, επισκέφθηκε το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον ομόλογό του αντιστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ.

Την ίδια ώρα που το ισραηλινό κράτος - τρομοκράτης κλιμακώνει τις εγκληματικές επιθέσεις του στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, στον Λίβανο και στη Συρία, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη αναδεικνύει τη «στρατηγική σημασία» και την «ιδιαίτερη βαρύτητα της ήδη εδραιωμένης στρατιωτικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ»...

Γίνεται επίσης λόγος για προσήλωση στην «προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και στην ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή»... στην οποία βάζουν μπουρλότο το Ισραήλ και οι ευρωατλαντικοί «σύμμαχοι».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.