Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πρωτομαγ(κ)ιά μας με Αγώνα, Ρήξη και Ανατροπή. ΠΑΜΕ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Πρωτομαγιά 2015: Μήνυμα συνέχισης του αγώνα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 01/05/2015 - 11:32
Νέα Ενημέρωση: Παρ, 01/05/2015 - 12:05 
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 01/05/2015 - 17:17
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα έστειλαν από το Σύνταγμα οι διαδηλωτές, εργαζόμενοι απεργοί της Εργατικής Πρωτομαγιάς, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και γυναίκες που διαδήλωσαν κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, τιμώντας την 1η Μάη, τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση  της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 
Σε μήνυμά του το ΠΑΜΕ για τις σημερινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν σε 76 πόλεις της χώρας, τιμώντας τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά καθώς και τις δεκάδες εκδηλώσεις Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών που προηγήθηκαν. Κόντρα στην απαξίωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι σημερινές μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δίνουν το κλίμα και στέλνουν το μήνυμα για τη συνέχεια». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο  Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Πρωτομαγιά του '36 στη Θεσσαλονίκη, τη ματοβαμμένη Πρωτομαγιά της ηρωικής Καισαριανής, μέχρι τις μέρες μας. (...) Δεν θα ζήσουμε στην ανέχεια. Αρκετά κράτησε η κοροϊδία.
Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε. Η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια δεν είναι μονόδρομος.
Η κλιμάκωση του αγώνα μας είναι πρώτιστο καθήκον για τα επόμενα βήματά μας. Προετοιμαζόμαστε. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συζητάμε, παίρνουμε μέτρα για να σηκώσει το μπόι της η τάξη μας, να απαντήσει αγωνιστικά στις όποιες συμφωνίες και μέτρα το επόμενο διάστημα.
Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση που να έχει μαζικά αποφασιστικά χαρακτηριστικά.
Δίνουμε τη μάχη για τις αμοιβές των εργαζομένων, για τις ΣΣΕ. Κεντρικό μας σύνθημα και στόχος: Αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη απωλειών τώρα. Αποκατάσταση ΣΣΕ τώρα! Από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, που επιβλήθηκαν με τους αντεργατικούς νόμους, οι κυβερνήσεις έκαναν δώρο στους εργοδότες 14 δισεκατομμύρια ευρώ! Μας έριξαν στη φτώχεια και στα χρέη. Δεν τα χαρίζουμε, τα διεκδικούμε, τα θέλουμε πίσω».

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλ Ματάρ Αλ Χαμάντ, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συνεχίζονται κάθε μέρα οι πνιγμοί στη Μεσόγειο, υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για μια καινούρια ζωή, για μια καινούρια πατρίδα. Είδαμε γυναίκες εγκύους να γεννούν χωρίς γιατρό και βοήθεια.  Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση; ΕΕ, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλισμός.  Δήθεν κλαίνε για τους μετανάστες και οι ίδιοι τους χτυπάνε». 
Στη συνέχεια διαβάστηκε η απολογία του Αύγουστου Σπάις ενός από τους πρωτοπόρους εργάτες που απαγχονίστηκε ως πρωτεργάτης των γεγονότων του Σικάγο το 1886.  
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρτεμίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «εδώ και 18 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Κόκα Κόλα" μαζί με την Ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα απέναντι σε μία εταιρεία σύμβολο του καπιταλισμού. Μια εταιρεία που εφαρμόζει τις στρατηγικές επιλογές του διεθνούς κεφαλαίου κατά γράμμα με στόχο την ισοπέδωση της εργατικής τάξης. Προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν με αγωγές εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντάς μας ότι ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός, ότι ελέγχει τα πάντα, ότι είμαστε μία χούφτα και σε λίγο καιρό ο αγώνας μας θα είχε εξαφανιστεί. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς την εργατική αλληλεγγύη, χωρίς το ΠΑΜΕ». (...) «Χάρη στο ΠΑΜΕ η φωνή μας έφτασε παντού, δεν είμαστε πια μια χούφτα, είμαστε χιλιάδες, είμαστε αυτό που φοβάται ο ταξικός μας αντίπαλος. Το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».



Στη συγκέντρωση διαβάστηκε κοινή διακήρυξη για την Πρωτομαγιά που υπογράφουν τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών από Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Μεταξύ άλλων τα Συνδικάτα «καλούν τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες να δυναμώσουν τον αγώνα για την οριστική απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης κόντρα στη λογική της ταξικής συνεργασίας, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης για έναν κόσμο που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν». 
Ο χώρος δονήθηκε από τα δυνατά συνθήματα των συγκεντρωμένων όπως «Εργάτη στη δουλειά μη σκύβεις το κεφάλι - Με ταξική ενότητα οργάνωσε την πάλη» και «Ταξικοί αγώνες και οργάνωση παντού - Αυτός είναι ο φόβος του κάθε αφεντικού». 
Από τα μεγάφωνα ακουγόταν  το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων, να μπουν στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο τους. Να πουν όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία.
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μη γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα. Διεκδικούν σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελούν οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν. 
1 Μάη 2015, Θεσσαλονίκη
Νωρίς το πρωί, οι απεργοί περιφρούρησαν την απεργία της Πρωτομαγιάς στο λιμάνι και σε χώρους δουλειάς ενώ αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά κατέθεσαν στεφάνια στο Πολυτεχνείο και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. 
Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από νωρίς το πρωί με κόσμο που προσερχόταν στις προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί.
1 Μάη 2015, Κεφαλονιά
Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατ. Μακεδονία - Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο - Κεφαλονιά, σε όλους τους νομούς της Κρήτης και τα νησιά του Αιγαίου, τη Βορειοδυτική Ελλάδα, Ανατολική Στερεά και Εύβοια, σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.