Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Της... αναλήψεως ‒ Ο Βαρουφάκης έκανε...ανάληψη στο φόρο για τις αναλήψεις ‒ Ρεντίκολα!

Προσθήκη λεζάντας: Ό,τι προαιρείσθε
Διαψεύδει τώρα το ΥΠΟΙΚ τα περί φόρων στις αναλήψεις
26 Μαΐ. 15 (16:37) | upd: 26 Μαΐ. 15 (19:39)
Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης όπου ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί πως είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για επιβολή ενός μικρού φόρου επί των αναλήψεων από τα ATM και τα γκισέ των τραπεζών από το ΥΠΟΙΚ εξεδόθη ανακοίνωση - διάψευση. 
Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο επισήμως παρέπεμπε για «απαντήσεις» σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών.
Η ανακοίνωση - διάψευση  
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η πατρότητα της πρότασης για την φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποδόθηκε στους εταίρους και επισημαίνεται πως αυτή αποσύρθηκε από τη διαπραγμάτευση μετά τις αντιδράσεις του ΥΠΟΙΚ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση  
«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.
Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.»
Τι είχε ανακοινώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης  
Νωρίς το μεσημέρι της Τρότης  ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου στο ΥΠΟΙΚ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί τέλος επί των αναλήψεων ως αντικίνητρο για τη χρήση μετρητών.
Ο φόρος, ένα τέλος με μικρό συντελεστή όπως είπε, θα επιβάλλεται επί των αναλήψεων που θα γίνονται από τα ATM των τραπεζών και από τα γκισέ.
Στόχος σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, είναι να ενισχυθεί η ηλεκτρονική τραπεζική. Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος επί των καταθέσεων.  
Αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι το σενάριο των τριών συντελεστών που θέλει η ελληνική πλευρά.

Μίλησε για αίτημα μεταφοράς των τροφίμων σε χαμηλότερο συντελεστή ενώ προανήγγειλε ότι εξετάζονται φορολογικές εκπτώσεις για συγκεκριμένες συναλλαγές έτσι ώστε να υπάρξει κίνητρο για έκδοση αποδείξεων.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα καταβληθεί η δόση στις 5 Ιουνίου ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα καταβληθεί διότι μέχρι τότε θα έχει υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.