Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Eurogroup: Πρόοδος στο ντρεσάρισμα! ‒ Τα πουκάμισα μέσα!



11 Μαΐ. 15 (20:12) | upd: 11 Μαΐ. 15 (20:26)
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε το Eurogroup μετά τη λήξη της συνεδρίασης στην οποία καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και σημειώνεται ότι η αναδιοργάνωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επιτάχυνση των συζητήσεων. Την ίδια στιγμή  αναγνωρίστηκε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στα ανοικτά ζητήματα που παραμένουν.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 
«Το Eurogroup αξιολόγησε σήμερα την πορεία των εργασιών των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή την επιτάχυνση και έχει συμβάλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα θέματα τα οποία παραμένουν ανοικτά. Ως εκ τούτου χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν την εργασία τους με τους θεσμούς, με σκοπό την επίτευξη μία επιτυχούς κατάληξης της αξιολόγησης εγκαίρως. 
Το Eurogroup επανέλαβε ότι η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το βασικό πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Μόλις οι θεσμοί συνάψουν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την κατάληξη της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για ενδεχόμενη καταβολή των κεφαλαίων που απομένουν με βάση την υφιστάμενη συμφωνία».
Δείτε την ανακοίνωση εδώ:
Νωρίτερα οι διαρροές είχαν προιδεάσει για την κοινή δήλωση. 
Τι ανέφεραν στο Reuters ευρωπαίοι αξιωματούχοι 
«Θα υπάρξει μια σύντομη ανακοίνωση και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει και την εργασία που υπάρχει να γίνει, καλωσορίζοντας την πρόθεση της Ελλάδας να επιταχύνει τις εργασίες», ανέφερε ένας αξιωματούχος.
Άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι η ανακοίνωση θα λέει ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές» στις συζητήσεις και να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία.  
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Peter Spiegel, ο οποίος επικαλείται αξιωματούχο της ΕΕ, η συζήτηση στο Eurogroup είναι σύντομη και δεν είναι συγκρουσιακή, ενώ η δήλωση αναμένεται να καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ωστόσο πως τα κενά παραμένουν.  
Η Αθήνα πληρώνει κανονικά την δόση στο ΔΝΤ 
Νωρίτερα  σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δόθηκε,  η εντολή για την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ ύψους 750 εκατ. ευρώ που λήγει αύριο Τετάρτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ανακοίνωσε και ο Γ. Βαρουφάκης στους ομολόγους του στο Eurogroup.    
Η εντολή δόθηκε την ώρα που συνεδρίαζε το Eurogroup αν και νωρίτερα είχαν διατυπωθεί απόψεις στην κυβέρνηση να μην καταβληθεί η δόση αν δεν υπήρxε σήμα από την πλευρά των δανειστών που θα μπορούσε να ανοίξει τη στρόφιγγα ρευστότητας.
Οι δηλώσεις πριν τη συζήτηση στο Eurogroup
Τον τόνο της σημερινής συζήτησης στο Εurogroup έδωσε για πολλοστή φορά προσερχόμενος για τη συνεδρίαση ,o γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε ενώ την «απόσταση» που υπάρχει για συμφωνία επισήμαναν και άλλοι υπουργοί της Ευρωζώνης.      
Ο Β. Σόιμπλε με το γνωστό εμπρηστικό του ύφος περιέγραψε πως πως με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση και εκτίμησε πως «αν το δημοψήφισμα χρειάζεται ώστε να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που χρειάζεται να γίνουν τότε  ίσως να είναι καλό». 
Σε άλλο τόνο Γιάνης Βαρουφάκης πριν συναντηθεί κατ ιδίαν με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών - η συνάντηση κράτησε σύμφωνα με πληροφορίες περί τα 40 λεπτά - εξέφρασε την θέση «οι δικές μας κόκκινες γραμμές και οι δικές τους είναι τέτοιες ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος».
Αλλά κανείς από τους συμμετέχοντες δεν αναμένει σήμερα τελική συμφωνία ενώ ανοικτό είναι αν θα υπάρξει και οποιαδήποτε κοινή δήλωση -προόδου που η Αθήνα εκτιμά ότι θα ήταν κλειδί για τον Μάριο Ντράγκι ώστε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την προσεχή Τετάρτη να δοθεί ανάσα ρευστότητας.  
Ωστόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος θέλησε να υποβαθμίσει την προσδοκία αυτή με την δήλωση « Η ΕΚΤ είναι απολύτως ανεξάρτητη και δεν καθοδηγείται από το Eurogroup. Δεν θα πούμε στην Κεντρική Τράπεζα τι θα κάνει».   
Στην Φρανκφούρτη για να αυξήσουν το όριο των εντόκων αναμένουν ισχυρές ενδείξεις για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο δηλαδή συμφωνία για έναρξη καταβολής δόσεων και δεν φαίνεται να θεωρούν επαρκή μια θετική ανακοίνωση από το Eurogroup.
Οι δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ προσερχόμενων στο Eurogroup
Σόιμπλε: Ισως να είναι καλό το δημοψήφισμα αν...  

« Αν είναι καλό το δημοψήφισμα ας το κάνουν. Ισως να είναι και κάτι καλό αν αυτό χρειάζεται για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς για το θέμα του δημοψηφίσματος.
Ο γερμανός Υπουργός είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια». 
«Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί τουλάχιστον έως ένα σημείο» είπε και υποσημείωσε ότι ναι μεν δεν παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά σας εξηγώ ποιοι είναι οι κανόνες.
Στις 20 Φεβρουαρίου είπε η Ελλάδα αποδέχθηκε τους κανόνες αυτούς και από τότε ο χρόνος κυλάει.  
 O Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις για το τι σήμαινε η Συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου. Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος πρέπει αυτή να εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς, συμπλήρωσε.
Το ΔΝΤ είναι μέρος των τριών θεσμών 
Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ δεν παίζει κάποιον χωριστό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, παρά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού.
Οι προσπάθειες κάποιων να αποδώσουν στο ΔΝΤ έναν ιδιαίτερο ρόλο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: ΄Ολα έξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι   
Στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην χθεσινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung παρέπεμψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι αναμένει το Βερολίνο από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.
«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» είχε δηλώσει στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι δεν αναμένει συμφωνία για σήμερα.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι του Eurogroup.  
Μοσκοβισί: Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό  
 Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό, εάν θέλουμε μια συμφωνία το επόμενο διάστημα, δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Και πρόσθεσε: «Η συνάντηση είναι σημαντική γιατί πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό πνεύμα από αυτό της Ρίγας... Περιμένουμε νέο πνεύμα, ελπίζω κατά τη συνεδρίαση να σημειωθεί καλή πρόοδος. Η συνεδρίαση δεν θα είναι καταληκτική, το ξέρουμε αυτό».
Ντομπρόβσκις: Σημαντικό όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις  
«Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να βιαστούμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στην ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας της Ελλάδας και των θεσμών.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Β. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι από το άτυπο Eurogroup της Ρίγας και μετά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών έχουν βελτιωθεί, τόσο από άποψη ταχύτητας, όσο και από άποψη δέσμευσης των ελληνικών αρχών στην εξεύρεση λύσης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότιυπάρχουν ακόμα πολλά στοιχεία που πρέπει να καλυφθούν, έως ότου συμφωνηθεί ένας ολοκληρωμένος κατάλογος μεταρρυθμίσεων.
Επικεντρωνόμαστε στο σενάριο που επιτυχώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις και σημείωσε: είναι σημαντικό όλες οι χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. 
ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Η πρόοδος δεν είναι αρκετή
«Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν είναι αρκετή. Συνήθως όταν αλλάζεις την ομάδα διαπραγμάτευσης τότε όλα ξεκινούν από το μηδέν» ανέφερε  ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ προσερχόμενος στο Eurogroup.
Μ.Σουλτς: Θέμα της Αθήνας αν θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως περιμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει πιο συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά σχέδια από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «Ενα ελληνικό δημοψήφισμα για το ευρώ είναι δυνατό, αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για αυτό, δεν το κρίνω εγώ». 
YΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Δεν βλέπω καταληκτική δήλωση 
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μια καταληκτική δήλωση» αναφορικά με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Νούναν. «Μια θετική δήλωση για την πρόοδο είναι πιθανή», συμπλήρωσε.  
Γ. Σακελλαρίδης: Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα 
Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ένα κείμενο συμπερασμάτων από το σημερινό Eurogroup, που θα δηλώνει την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις.
Σχετικά με την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ αύριο είπε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις υποχρεώσεις και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό και πρόσθεσε ότι η αυριανή πληρωμή της δόσης δεν συναρτάται με την έκβαση του σημερινού  Eurogroup, καθώς κάτι τέτοιο μπορούσε εκληφθεί ως εκβιασμός από τους εταίρους.
Για τη συμφωνία είπε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, σήμερα δεν τελειώνει τίποτα και ότι η Αθήνα επιθυμεί μια συμφωνία συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.