Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ούτε ανεξάρτητη, ούτε τυφλή· απλώς ταξική ‒ Το δικαίωμα στην εργασία και το δίκαιο των εφοπλιστών ‒ ΠΑΜΕ και Ναυτεργατικά Σωματεία: Κατάπτυστη η καταδίκη των 29 στη Θάσο

Jens Galschiot, Justice

Βλέπε από Μποτίλια

Ταξική Δικαιοσύνη: Μπαράζ διώξεων σε 15 δίκες ναυτεργατών μέχρι τέλος Ιούνη!


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κατάπτυστη η καταδίκη των ναυτεργατών στη Θάσο
Καλεί συνδικάτα και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Ανακοίνωση και από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία
Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, άδικη και ταξική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου, να καταδικάσει 29 ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχους) και άλλους εργαζόμενους σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν κηρύξει η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ από το 2010 έως και το 2012.
Καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Θάσου να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους ναυτεργάτες.
Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι υπήρξε μεθόδευση για να καταδικαστούν οι απεργοί και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η εισαγγελέας και η πρόεδρος του δικαστηρίου υιοθέτησαν πλήρως τα επιχειρήματα της εργοδοσίας. Αν και στα λόγια επικαλέστηκαν το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας, το αντιπαρέβαλλαν όμως στο "δικαίωμα" στην εργασία των ναυτεργατών!
Από παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες της γραμμής Καβάλα - Θάσος
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο "θυμάται" το δικαίωμα στην εργασία, όταν δικάζονται εργαζόμενοι γιατί απεργούσαν και όταν είναι να κρίνουν τις απεργίες ως παράνομες και καταχρηστικές. Καμία δικαστική αρχή, όμως, δε θυμήθηκε τα δικαιώματα των εκατοντάδων εργαζομένων που έχουν απολυθεί για τη συνδικαλιστική τους δράση, καμία δικαστική αρχή δεν παρενέβη για τις 800.000 εργαζομένων σε όλη τη χώρα που έχουν να πάρουν δεδουλευμένα από 4 έως 12 μήνες. Καμία δικαστική αρχή δε "θυμήθηκε" τους 1.500.000 ανέργους που έχουν το "δικαίωμα" στην εργασία.
Και από αυτή την περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη ούτε "ανεξάρτητη" είναι ούτε "τυφλή", είναι ταξική και "υπηρετεί" βιομήχανους, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο που έχει την πραγματική εξουσία στα χέρια του.
Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό».
Κοινή ανακοίνωση για την κατάπτυστη απόφαση εξέδωσαν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
  • «Αποτελεί μονόδρομο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την αλληλεγγύη στους εργαζομένους που διώκονται. Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.