Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Οι βρυκόλακες της Καρπάθου

Ο Πάνος Καμμένος σε χειραψία με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ κατά την άφιξή του στη συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ)
Κάρπαθος!
Όλο και περισσότερο τεκμηριώνεται καθημερινά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όχι μόνο κινείται στην πεπατημένη των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, αλλά εξελίσσεται σε «βασιλικότερη του βασιλέως», προωθώντας με θέρμη τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου για «γεωστρατηγική αναβάθμιση».
Τελευταία απόδειξη είναι τα όσα ξεκάθαρα δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, που έχει συναντήσεις αυτές τις μέρες στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμη πρόταση για νέα αμερικανοΝΑΤΟική αεροπορική βάση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, στην Κάρπαθο, και μάλιστα «για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των φονταμενταλιστών - τζιχαντιστών».
Ετσι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει πιο ενεργό συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Αυτή η επικίνδυνη πολιτική εκθέτει το λαό μας σε μια σειρά κινδύνων, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε διάφορες γωνίες του πλανήτη, με πιο χαρακτηριστική την αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η πρόταση για τη νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο δεν ήρθε από το πουθενά.
Αν και τα αστικά ΜΜΕ επιμελώς κρύβουν αυτές τις πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης, την ευθυγράμμιση με τον ευρωατλαντικό άξονα, παρά τα «ανοίγματα» και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και συμμαχίες, π.χ. Ρωσία, ή όσα ακούστηκαν περί BRICS, η πολιτική ενεργού συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι προτεραιότητα της συγκυβέρνησης.
Ήδη πριν από τις εκλογές της 25ης Γενάρη, διά στόματος Αλ. Τσίπρα, είχε διακηρυχθεί ότι «δεν αμφισβητείται η συμμετοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια, στους σχεδόν 4 μήνες «αριστερής κυβέρνησης» ήρθαν: 
 • Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι η Ελλάδα θα πάρει μέρος «σε όλες τις κοινές στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ», που είναι κατασταλτικός μηχανισμός κατά των λαών.
 • Η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015», 20 έως 30 Απρίλη με σύνθετες αεροπορικές αποστολές σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
 • Η διατήρηση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, της ευρωατλαντικής βάσης στη Λάρισα, της βάσης των ιπτάμενων ραντάρ στο Ακτιο, που έχουν εκπληρώσει επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των τελευταίων χρόνων και συνεχίζουν να το κάνουν.
 • Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένου, που υιοθετούν τα προσχήματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για νέες επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή (Ιράκ, Συρία, Λιβύη) στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, των τζιχαντιστών που στήριξαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, της «προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών», του μεταναστευτικού προβλήματος που οξύνεται λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
 • Η στήριξη των αποφάσεων (παρά τις όποιες παρατηρήσεις) της ΕΕ για τη συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό πρόβλημα, που είναι αποτέλεσμα της επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής.

  Ολα αυτά δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και μέσα από την εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε θετικό. 

  Απαιτείται η ίδια επαγρύπνηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία παράλληλα με την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, για να ορθωθούν εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζονται.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.