Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σία: Βαβέλ ξεβαβέλ, όνομα ψάχνουν για τα νέα βαφτίσια ‒ ΚΚΕ: Αναζητούν τρόπο για καλό πλασάρισμα

Νέα Βαβέλ για μη-συμφωνία, μέτρα και δημοψήφισμα
Οι ΑΝ.ΕΛΛ.λένε όχι νέα μέτρα, η Αριστερή Πλατφόρμα «βλέπει» αδιέξοδο, ο Αντ. Νταβανέλος ζητά εκλογές ρήξης, Κατρούγκαλος και Μητρόπουλος θέλουν δημοψήφισμα.
των Χάρη Ιωάννου, Νίκου Τσίτσα 14 Μαΐ. 15 (14:17) | upd: 14 Μαΐ. 15 (14:57)
Ισχυροί κραδασμοί παρατηρούνται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την ώρα που συνεχίζεται η αβεβαιότητα για την τελική κατάληξη της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, ενώ το ενδεχόμενο νέων μέτρων παραμένει ανοιχτό. 
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις
Δημοσίευση: Τετ, 13/05/2015 - 16:24
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Αξιοποιώντας το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα «των άδειων ταμείων» που χρησιμοποίησαν κατά κόρον οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει τη νέα επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εγκαταλείπει τις όποιες υποσχέσεις είχε δώσει και αναζητά τον τρόπο που θα πλασάρει στο λαό τη νέα συμφωνία».
Συνδέσεις Ειδήσεων:

Το χορό των αντιδράσεων σέρνουν πρώτοι τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν σχεδόν σύσσωμοι οι ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ το κλίμα στις διαπραγματεύσεις φαίνεται να επιδεινώνεται από τις δημόσιες επιθέσεις που δέχεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας από υπουργούς και βουλευτές της συμπολίτευσης. 

"Όχι" από τους ΑΝ.ΕΛΛ.
Τον τόνο για τη στάση που θα κρατήσει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ο οποίος προειδοποίησε ότι ούτε οι ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και κανένας από τη σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο για να δοθεί και άλλο δάνειο στην Ελλάδα. 
Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε για πρώτη φορά λόγο για ενδεχόμενο καταψήφισης τυχόν νέων μέτρων λιτότητας. 
Οι πολιτικές παρενέργειες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται σε τριπλό επίπεδο, δηλαδή και στην κυβέρνηση, και στην Βουλή και στο κόμμα. 
Υπέρ του δημοψηφίσματος 
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο συμβιβασμός που επιτευχθεί ξεφεύγει από τα όρια της ανοχής και της λαϊκής εντολής του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να γίνει προσφυγή σε δημοψήφισμα, με την κυβέρνηση να στηρίζει την επιλογή του "όχι". 
Υπέρ του δημοψηφίσματος τάσσεται και ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, προβλέποντας ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο. 
"Πάμε για Μνημόνιο 3"
Αίσθηση έχει προκαλέσει και το άρθρο του στελέχους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος, Αντώνη Νταβανέλου, ο οποίος προτείνει άμεση προσφυγή στις κάλπες με σύνθημα τη ρήξη με την Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση. Προειδοποιεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι βαδίζει ολοταχώς προς το Μνημόνιο 3. 
"Δε θα παραδοθούμε"
Σημειώνεται ότι συνολικά η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ανεβάσει τους τόνους το τελευταίο διάστημα, καταγγέλοντας ότι οι εταίροι τραβούν το σχοινί και επομένως η επίτευξη συμφωνίας είναι δύσκολη. «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραδοθεί. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις "κόκκινες γραμμές" και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσουμε και θα λάβουμε υφεσιακά μέτρα», είχε επισημάνει ο κ. Λαφαζάνης
Στο μεταξύ, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πει ποτέ ότι θα σκίσει το Μνημόνιο", ενώ ζήτησε και εκείνος την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα. 
"Καλύτερα μέτρια συμφωνία παρά ρήξη"
Από την άλλη πλευρά, ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σε συνέντευξή του στον Real FM, τόνισε πως «μία έστω και μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μία ρήξη που δεν την έχουμε προετοιμάσει –που δεν έχουμε προετοιμάσει ούτε τον κόσμο φυσικά για αυτήν- και που θα είχε ως συνέπεια πιθανόν, στο τέλος να υποχρεωθεί η χώρα σε ακόμα σκληρότερα μέτρα, από αυτά τα οποία θα μας υπαγόρευαν πριν από την απόπειρα ρήξης». 
Συστάσεις Σακελλαρίδη 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γραβιήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης καθώς όπως είπε η διαπραγμάτευση πραγματοποιείται σε διάφορα επίπεδα για τον λόγο αυτό κλήθηκε χθες και ο κύριος Χουλιαράκης για να πάρει κατευθύνσεις για την τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο Brussels Gropup που συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη και αύριο στις Βρυξέλλες.
Ο κ Σακελλαρίδης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της Ρήγας στις 21 Μαίου θα θέσει το ελληνικό ζήτημα προκειμένου να συζητηθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Επιτέθηκε στον κ Σταϊκούρα λέγοντας ότι επιβεβαίωσε με την ομιολία του στη Βουλή πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε άδεια ταμεία. Ενα «καθεστώς ασφυξίας που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση έχοντας στο κόκκινο τα ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε ο κ Σακελλαρίδης επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυναντίον προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο εσωτετικό και το εξωτερικό. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα και σε κάθε περίπτωση δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Επιβεβαίωσε δε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν θέσει αρκετές φορές το θέμα της μείωσης των μισθών στο δημόσιο όμως επιμένουν για περαιτέρω αλλαγές στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, που αποτελούν κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη ότι υπάρχει πιθανότητα να μην πληρωθεί η ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο κ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι υπάρχει μια συνολικότερη συζήτηση για τη λύση του χρηματοδοτικού κενού και συζητείται η αξιοποίηση διαφόρων εργαλείων.
Για τους φόρους η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά θέτει ως προτεραιότητα τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα των προτάσεων που θα μεταφέρει τα βάρη από τα χαμηλά οικονομικά στρώματα στους πλουσιότερους.  Και υπογράμμισε: «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία που να λαμβάνει υπόψη της το θέμα της ρευστότητας» η σημερινή οικονομική ασφυξία φαλκιδεύει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αν υπάρχει ενδιαφέρον για λύση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της ρευστότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.