Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Φοιτητικές εκλογές: Ενισχυμένη η Πανσπουδαστική ΚΣ ‒ Πρώτη δύναμη στα ΤΕΙ Αθήνας, δεύτερη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ‒ Θοδωρής Χιώνης: Η μάχη θα είναι διαρκής

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών - Πρωτιές της Πανσπουδαστικής
Δημοσίευση: Πέμ, 14/05/2015 - 10:28
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 14/05/2015 - 10:28
Ενισχυμένη βγαίνει από τις χθεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μάλιστα, στα ΤΕΙ Αθήνας η παράταξη αναδείχθηκε πρώτη δύναμη.
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 195 από 200 ΑΕΙ
Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης. Η ροή των αποτελεσμάτων γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr όπου αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).

Πρώτη και δεύτερη θέση της Πανσπουδαστικής
Η Πανσπουδαστική καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σχολές των ΑΕΙ: Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών (αυτοδυναμία), Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δασκάλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτηνιατρικής ΑΕΙ Θεσσαλίας (ισοψηφία), Γεωλογικό ΑΠΘ, Φυσικό Αθήνας, Νοσηλευτική Αθήνας, Χημικό Ιωαννίνων, Φυσικό Ιωαννίνων, Βιολογικό Πατρών, Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Πληροφορικής Σάμου, Στατιστικής Σάμου, Μηχανικοί Η/Υ Θεσσαλίας.
Τα αποτελέσματα στα ΤΕΙ Αθήνας αναδεικνύουν πρώτη δύναμη την ΠΚΣ
Στις σχολές των ΤΕΙ: Πληροφορικής και ΜΜΕ Πύργου, Μουσικής Τεχνολογίας Ρεθύμνου, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνας, Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών Ηγουμενίτσας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Πάτρας.
Επίσης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις σχολές: Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης, Φυτικής Παραγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Δασκάλων (ΠΤΔΕ) ΑΕΙ Θεσσαλίας, Καλών Τεχνών ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε 59 από 65 ΤΕΙ
Δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στους πίνακες.
Η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αγωνιστών υποψηφίων της Πανσπουδαστικής στα Διοικητικά Συμβούλια θα σηματοδοτήσει ελπίδα και αισιοδοξία για καλύτερη οργάνωση των φοιτητών, για αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που τους αξίζει. Και έχει σημασία η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ, καθώς έχει φανεί πια ότι και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα προβλήματα στα ιδρύματα παραμένουν, οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών συνεχίζουν να αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα με τις σπουδές τους, ενώ και η προοπτική τους «αύριο» ως απόφοιτων συνεχίζει να είναι αβέβαιη, παραμένει απείραχτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που πέρασε τα τελευταία χρόνια και πλήττει βάναυσα τη νεολαία.
Δήλωση του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Δημοσίευση: Πέμ, 14/05/2015 - 00:40

Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 14/05/2015 - 09:24

Σε δήλωσή του για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές του 2015 ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, τόνισε:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ συγκρότησαν και ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που αναδεικνύεται πανελλαδικά, με άνοδο, δεύτερη δύναμη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ταυτόχρονα σε δεκάδες συλλόγους είναι πρώτη δύναμη. Γεγονός θετικό και ελπιδοφόρο.

Το συνολικό αποτέλεσμα δείχνει ότι η αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος είναι μια πορεία απαιτητική, σύνθετη. Ιδιαίτερα σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέλει το λαό και τη νεολαία συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες της με τους "τροϊκανούς" θεσμούς. Αν και η παράταξή τους στα Πανεπιστήμια έχει μονοψήφιο μικρό ποσοστό, υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι.

Απαιτείται ένταση της διαπάλης και της δράσης απέναντι στις προσπάθειες το φοιτητικό κίνημα να υπερασπίζεται αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, κατευθύνσεις της ΕΕ, κυβερνήσεις και δυνάμεις που τα στηρίζουν. Ακόμα, με τις λογικές που στο όνομα ενός "ακηδεμόνευτου", "ανεξάρτητου" κινήματος οδηγούν τελικά να είναι ελεγχόμενο από επιχειρηματικά συμφέροντα και το αστικό κράτος.

Το ίδιο απαιτείται και απέναντι στις ενέργειες και σε ομάδες που αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση των αγώνων και για σχεδιασμούς καταστολής τους.

Η μάχη θα είναι διαρκής. Η ΚΝΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και την ολόπλευρη παρέμβασή της με επίκεντρο το τι διδάσκεται και για ποιο σκοπό στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, ενιαία και συνδυασμένα με τους όρους σπουδών και την προοπτική των φοιτητών. Για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με μαχητικούς συλλόγους, δυναμώνοντας τη γραμμή της αντεπίθεσης.

Μεγάλο μέρος φοιτητών έχει αντικειμενικό συμφέρον να κάνει και δική του υπόθεση τη συλλογική διεκδίκηση και την οργανωμένη αντίσταση. Κρίσιμος παράγοντας σε αυτή την υπόθεση είναι το πολιτικό και οργανωτικό δυνάμωμα της ΚΝΕ».  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.