Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΕΛΠΕ: Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα ‒ Έχασαν τη μάχη δύο από τους τραυματίες της έκρηξης στο διυλιστήριο του Λάτση ‒ Ανακοινώσεις ΚΚΕ, Συνδικάτο Μετάλλου, ΠΑΜΕ ‒ Πέρα βρέχει τα ΜΜΕ!

Έχασαν τη μάχη δύο από τους τραυματίες του εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ - Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τρί, 19/05/2015 - 20:12
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 20/05/2015 - 07:56
Ακόμα δυο νεκρούς θρηνεί η εργατική τάξη στο βωμό του κέρδους. Το απόγευμα της Τρίτης έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο. Πρόκειται για τον Ντελιλάι Ραμαντάν του Ζάλο.
Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης  είχε καταλήξει ο Μπάμπης Δευτεραίος, 41 ετών, εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο στις 8 Μάη 2015 και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Υπενθυμίζουμε ότι από αυτό το εργοδοτικό έγκλημα είχαν  τραυματιστεί συνολικά έξι εργαζόμενοι.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο των δύο εργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέει τα εξής:
«Τον τραγικό απολογισμό δύο ακόμα νεκρών μετρά σήμερα η εργατική τάξη, καθώς κατέληξαν 2 από τους πολυτραυματίες εργάτες του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή του στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.
Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο από την παντελή έλλειψη ελέγχου των άθλιων συνθηκών δουλειάς, από την εντατικοποίηση της εργασίας,από την απουσία μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι υπόλογες για το αίμα των εργατών και την αθλιότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη της, την πάλη της μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να μην επιτρέψει να χαθούν άλλες ζωές στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Να υψώσει το ταξικό ανάστημά της για τη ζωή που της αξίζει και της στερούν».
Κοινή ανακοίνωση  Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και Συνδικάτου Ενέργειας
Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα κλαδικά Συνδικάτα Μετάλλου και Ενέργειας σημειώνουν:
«Δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Οπως επανειλημμένως έχουμε πει, το εργοδοτικό αυτό έγκλημα οφείλεται στην μείωση του μόνιμου προσωπικού, στις εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στα εξαντλητικά ωράρια, στην εντεινόμενη εργολαβοποίηση, που γίνονται συνειδητά χρόνια τώρα.
Την ώρα που ΕΛΠΕ και εργολάβοι "βγάζουν την ουρά τους απ' έξω" όσον αφορά τις ευθύνες για το "ατύχημα" και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μπει ο κόσμος για δουλειά, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι "θα κλείσει το διυλιστήριο" αν διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε για πόσο ακόμα θα παραμένει ατιμώρητος ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης, όταν ένας από εμάς που δουλεύουμε για αυτούς, δεν θα γυρνάει στο σπίτι του από τη δουλεία ή θα γυρνάει μισός για τρία και πέντε ευρώ την ώρα.
Πρέπει, με αφορμή το θάνατο του συνάδελφου όλοι μας να σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν ενωμένοι - οργανωμένοι παλεύαμε για καλύτερες συνθήκες δουλείας, ανθρώπινα ωράρια και με την πλήρη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Υπενθυμίζουμε ότι τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, ακόμα υπάρχουν! Συσπειρωμένοι στα ταξικά μας σωματεία και την επιτροπή που έχουμε στο χώρο, παλεύουμε για να ζούμε και να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς, όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες μας και όχι σαν σκλάβοι, όπως επιβάλλει το κέρδος των αφεντικών».
Αγωνιστικό Μέτωπο των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ: «Τα εργατικά ατυχήματα είναι εγκλήματα των αφεντικών»
Δημοσίευση: Τρί, 19/05/2015 - 14:24
 «Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι τυχαία - Είναι εγκλήματα των αφεντικών» τονίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για το θάνατο του τραυματία από την έκρηξη στα διυλιστήρια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι,
Θρηνούμε σήμερα ένα νέο συνάδελφο μας, θύμα στο βωμό του κέρδους.
Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη και δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα στην οικογένειά του για ότι χρειαστεί.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και τη διοίκηση του Σωματείου, που όλες αυτές τις μέρες από κοινού γυρνούν στους χώρους εργασίας δίνοντας συγχαρητήρια και ευχές στα διευθυντικά στελέχη για τα νέα τους καθήκοντα και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι "θα κλείσει το εργοστάσιο", στην περίπτωση που


εμείς αγωνιστούμε για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Είναι απαράδεκτη η στάση τους, καθώς επιρρίπτουν από κοινού τις ευθύνες του εγκλήματος στους εργαζόμενους και στον τυχαίο παράγοντα, αποκρύπτοντας τις γενικότερες συνθήκες που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντέλεσαν σε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ.
Είναι διαχρονικές και εγκληματικές οι ευθύνες τους, γιατί συνυπέγραφαν σε κάθε βήμα τους όλα τα μέτρα για περικοπές θέσεων, πετσόκομμα των οργανογραμμάτων, εργολαβοποίηση, εντατικοποίηση. Είναι ντροπή για τους εργαζόμενους η στάση του ΠΣΕΕΠ, που στη "φιέστα" της εταιρείας στο διοικητήριο Ασπροπύργου, ανέλαβε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με το φόβητρο του κλεισίματος του διυλιστηρίου(!), ανέλαβε να "βάλει τον κόσμο να γυρίσει στη δουλειά", χωρίς να έχει λυθεί απολύτως τίποτα.
Συνάδελφοι, η μεγαλύτερη τιμή και ο σεβασμός για τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, είναι η σύγκρουση με την εργοδοσία και τους συμμάχους της. Είναι η οργάνωση και ο αγώνας για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας και την ασφάλεια στη ζωή και στην εργασία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την πρωτοβουλία για μάζεμα υπογραφών και τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.