Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Συγκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΠΕ

Περιφέρεια Αττικής: Η διοίκηση αρνήθηκε να συζητηθεί το απαράδεκτο πόρισμα για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ
Δημοσίευση: Παρ, 29/05/2015 - 18:55
Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρνήθηκε να συζητήσει το απαράδεκτο και προκλητικό πόρισμα της επιτροπής, που όρισε η διοίκηση των ΕΛΠΕ για να διερευνήσει τα αίτια του «εγκλήματος» στις 8-5-2015 που στοίχισε το βαρύ τραυματισμό έξι εργαζομένων εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν, συνεχίζοντας την προσπάθεια να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΠΕ.
Αυτό αναδείχτηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 28 Μάη 2015, όταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότειναν την καταδίκη του πορίσματος και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε να μη συζητηθεί.
Συνεχίζει μ’ αυτό τον τρόπο να εκθέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, των άλλων γειτονικών επιχειρήσεων, αλλά και τους κατοίκους όλης της περιοχής του Θριασίου, δεδομένου ότι τα αίτια, που το προκάλεσαν, μένουν σύμφωνα με το πόρισμα στο απυρόβλητο και ο κίνδυνος για νέο «ατύχημα» είναι παρών.
Σ’ αυτό το απαράδεκτο πόρισμα προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη στα ίδια τα θύματα και να «νομιμοποιήσουν» τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, τη 12ωρη και πλέον εργασία, δηλαδή, μέχρι εξόντωσης των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντάς τη νόμιμη και «πάγια πρακτική των διυλιστηρίων», ταυτόχρονα όμως αποκρύπτουν την ευθύνη τους από την υποχρέωση που έχουν πριν τις εργασίες τα δίκτυα να είναι καθαρά από υπολείμματα και αέρια.  
Θυσιάζουν μ’ αυτό τον τρόπο στο βωμό του κέρδους την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων όλης της περιοχής.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους στην πάλη για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της ζωής και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.