Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Χρυσαυγίτες και ταξική Δικαιοσύνη οδηγούν πάλι σε δίκη τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο: Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω

Στα δικαστήρια οδηγείται σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος
Δημοσίευση: Παρ, 15/05/2015 - 09:58
Στα δικαστήρια για εξύβριση οδηγείται σήμερα από χρυσαυγίτες βουλευτές, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Πρόκειται για την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος και Α. Ματθαιόπουλος).
Οι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση και αγωγή για οικονομική αποζημίωση, επειδή στις 24/10/2012 ο Σ. Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στον εορτασμό, δήλωσε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής ΧΑ δεν έχουν καμία θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Με την αγωγή ζητούν αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας «για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί», καθώς -όπως ισχυρίζονται- θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους...
Η αγωγή συζητήθηκε αρχικά στις 18/10/2013 (Βλέπε και Μποτίλια για άλλες διώξεις κατά Ζαριανόπουλου) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο λίγους μήνες μετά -λόγω αναρμοδιότητας- παρέπεμψε την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο.
Σε ό,τι αφορά στη μήνυση που έχουν καταθέσει, οι χρυσαυγίτες απαιτούν τη δίωξη του Σ. Ζαριανόπουλου
για τα ποινικά αδικήματα της «εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και της διατάραξης κοινής ειρήνης, διά της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια».
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για «εξύβριση κατά συρροή», όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων: 
«Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ακριβώς γιατί είναι ναζιστική. Δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά γειτονιά, πουθενά.

Όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν καταθέσουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.