Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Η Κάρπαθος του ΝΑΤΟ (χωρίς σχήμα λόγου): Μία, δύο, τρεις, πολλές Σούδες!

Η αυθεντική Σούδα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Στην Κάρπαθο η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση
Δημοσίευση: Πέμ, 21/05/2015 - 09:20
Η Κάρπαθος είναι το νησί που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ. «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και τον ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη, να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο», δήλωσε ο Π. Καμμένος.
Ερώτηση του ΚΚΕ για τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο

Δημοσίευση: Τετ, 20/05/2015 - 17:10
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 20/05/2015 - 17:12

Ερώτηση για  τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος. Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Για τη νέα ΝΑΤΟϊκή Βάση στο Αιγαίο
Με τις δηλώσεις του στο πρόσφατο Συνέδριο του Economist, ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ανέφερε ότι: "…Σε λίγες μέρες θα βρίσκομαι στις ΗΠΑ, όπου σκοπός είναι -στη συνάντηση που θα έχω με τον ομόλογό μου Υπουργό- η ενίσχυση της Σούδας και παράλληλα η πρόταση της Ελλάδος για τη δημιουργία μιας σημαντικής ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο".
Τη Δευτέρα 18-5-2015 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: "Είναι μια σκέψη - πρόταση του κ. Καμμένου, η οποία έχει κατατεθεί και στον κ. Πρωθυπουργό… Η σκέψη αυτή στην ουσία δεν μιλάει για μια νέα αεροπορική βάση, μιλάει για μεταφορά μιας σχεδιαζόμενης βάσης από την Κρήτη -από το Τυμπάκι συγκεκριμένα- σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η σκέψη υπάρχει, θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα, και αντιστοίχως θα πράξουμε και θα κατατεθούν οι προτάσεις στα αρμόδια όργανα του ΝΑΤΟ".
Όπως αναγράφηκε στον Τύπο, η συγκεκριμένη πρόταση για "σχεδιαζόμενη βάση" σχετίζεται με την ικανοποίηση αιτήματος των ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών, και σε κάθε περίπτωση έρχεται να προσθέσει μια ακόμη βάση στις υπηρεσίες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις επιλογές, που οδηγούν σε βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών, μονοπωλιακών ομίλων.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της κυβέρνησης, που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ;».
Πρόσθεσε ότι με την Αμερικανίδα υφυπουργό είχε συζήτηση «ιδιαίτερα χρήσιμη και για τα Βαλκάνια, δηλαδή για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και των φονταμενταλιστικών στοιχείων στην περιοχή των Βαλκανίων, την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας. Η πρωτοβουλία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία». Πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έρχεται να υποστηρίξει τα σχέδια της εγχώριας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση, μέσα κι από τη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς και τις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με κάθε υφής προσχήματα.
Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις που επιδιώκει να διατηρήσει η ελληνική κυβέρνηση και με τη Ρωσία, ο Π. Καμμένος εξήγησε στους Αμερικανούς ότι έχει να κάνει κατά βάση με συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου: «(...) υπάρχουν και οικονομικές σχέσεις. Η Ελλάδα από τα μέτρα (σ.σ: της ΕΕ ενάντια στη Μόσχα με αφορμή το ουκρανικό) έχει πληγεί, κάθε χρόνο, περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, έχει να κάνει με το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που έρχονται από τη Ρωσία κάθε χρόνο, με τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων. Της εξήγησα ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν αποζημιωθεί οι Έλληνες αγρότες για αυτά τα θέματα».
«Στα θέματα δε της Άμυνας, είναι απόλυτα σαφές ότι εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να διατηρούμε τα μέσα, τα οποία εξάλλου έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, οι S-300 φυλάνε τη Σούδα» πρόσθεσε, σηματοδοτώντας ότι και οι εξοπλισμοί με προϊόντα της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας έρχονται τελικά να συμπληρώσουν το παζλ των ΝΑΤΟϊκών επιχειρησιακών σχεδιασμών, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον ευρωατλαντικό άξονα.
Παραπέρα, ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέμεινε ότι οι Αμερικανοί «ξέρουν ότι υπάρχει στενή συνεργασία» και για θέματα «εσωτερικής τρομοκρατίας», επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στις προθέσεις της ελληνικής να δώσει τη δυνατότητα στον Σ. Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός φυλακής.
Σήμερα ο Π. Καμμένος αναμένεται να συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Βικτόρια Νούλαντ, την οποία πριν από μερικούς μήνες είχε συναντήσει στην Αθήνα, και της γνωστοποίησε το «ενδιαφέρον» της ελληνικής κυβέρνησης για «μία GtoG agreement (government to government  - διακυβερνητική συμφωνία)  με τις ΗΠΑ, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου». Όρισε δε τότε το μοίρασμα, σε ποσοστά «70 - 30».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.