Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Σχήματα λόγου», άσχημα παιγνίδια, και Ζωή σε λόγου μας ‒ ΚΚΕ: Προκλητικοί και κυνικοί

«Σχήμα λόγου» η κατάργηση του Μνημονίου...
Δημοσίευση: Δευ, 18/05/2015 - 18:36
Δεν θα μπούμε στον κόπο να ανατρέξουμε και να θυμίσουμε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του, με τον πλέον επίσημο τρόπο, έλεγαν ότι τα μνημόνια θα καταργηθούν «με ένα νόμο και ένα άρθρο».
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων
Δημοσίευση: Δευ, 18/05/2015 - 14:58
Σε σχόλιο για τη δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με την κατάργηση των μνημονίων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Αν η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ήταν "σχήμα λόγου" για το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν το έλεγε στο λαό και πολύ περισσότερο γιατί ψήφισε πριν δυο χρόνια την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που καταργούσε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις; Γιατί προφανώς το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνει τότε πιστευτό και σήμερα, που τα μνημόνια εφαρμόζονται και επεκτείνονται, το ομολογούν προκλητικά και κυνικά και οι ίδιοι.
Το ΚΚΕ ζητάει να έρθει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η επικαιροποιημένη πρόταση νόμου κατάργησης των μνημονίων, που κατέθεσε από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης και που δεν αποτελεί "σχήμα λόγου"».
Χθες, ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της, έδωσε μια άλλη ερμηνεία του όλου ζητήματος. Αυτές οι δηλώσεις ήταν, λέει, ...«σχήμα λόγου». Αν ήταν έτσι, γιατί δεν το έλεγαν αυτό και τότε στο λαό; Γιατί ψήφισαν πριν 2 χρόνια την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που καταργούσε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις με ένα νόμο;
Η απάντηση είναι απλή: Γιατί τότε το παραμύθι έπρεπε να γίνει πιστευτό, ενώ τώρα, που εφαρμόζουν και συνεχίζουν τα μνημόνια, τα παραμύθια του παρελθόντος είναι βάρος. Γι' αυτό άλλωστε κυβέρνηση και πρόεδρος της Βουλής δεν φέρνουν για συζήτηση στη Βουλή την επικαιροποιημένη πρόταση νόμου κατάργησης μνημονίων, που κατέθεσε το ΚΚΕ από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης.
Βεβαίως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είπε τίποτε παραπάνω από αυτό που έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, ούτε με ένα νόμο και ένα άρθρο ούτε με περισσότερους, γιατί πολύ απλά αποδέχεται το πλαίσιο -ΕΕ, χρέος, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης- που όχι μόνο έφερε τα μνημόνια, αλλά τα επεκτείνει και τα ενισχύει. Αυτό άλλωστε κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.
Το σημαντικό, όμως, βρίσκεται στην εξαπάτηση του λαού, που ομολογείται μετεκλογικά και «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο». Στην ουσία λένε στο λαό απλά και κυνικά ότι «σε εξαπάτησα», «σε κορόιδεψα» και τώρα «πλήρωσε το λογαριασμό».
«Πρώτη φορά αριστερά»… Αυτό είναι μάλλον το μοναδικό «σχήμα λόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.