Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ: Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ‒ Αιτίες του νέου εργοδοτικού εγκλήματος η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη ‒ Εργολαβοποίηση - Εξαντλητικα 16ωρα - Μείωση θέσεων εργασίας

Σε κλιμάκωση του αγώνα καλεί το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Σε κλιμάκωση και συντονισμό του αγώνα από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καλεί το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του Σαββάτου.
Σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν
«Σήμερα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στην U-3300, συνέβη ένα μεγάλο προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα.
Έξι συνάδελφοι, τέσσερις εργαζόμενοι των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και δύο εργολαβικού προσωπικού, τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά μετά από πυρκαγιά.
Όπως έχει γίνει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, η εργοδοσία θα σπεύσει να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος, θα ρίξει δηλαδή τις ευθύνες στα ίδια τα θύματα. Συνεπικουρούμενη και από κυβερνητικούς παράγοντες, που ήδη έσπευσαν να "συμπαρασταθούν", θα μιλήσει για το "τυχαίο", για την "κακιά στιγμή".
Η συμπίεση του χρονοδιαγράμματος του SHUT DOWN για εξοικονόμηση χρημάτων, δεν είναι όμως ούτε κάτι "τυχαίο", ούτε "κακιά στιγμή".
Το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια η εργοδοσία απέλυσε μέσω εθελουσίας εξόδου, πολυάριθμο έμπειρο προσωπικό, και ταυτόχρονα έκοψε τις θέσεις εργασίας, δεν είναι "ανθρώπινο λάθος", αλλά στρατηγική επιλογή.
Ούτε συνέβη από τύχη, το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συντήρησης τα εξαντλητικά 12ωρα, 14ωρα και 16ωρα έχουν επικρατήσει!!
Η χρήση μη εκπαιδευμένου εργολαβικού προσωπικού για να μειωθεί το κόστος, δεν είναι τυχαίο επίσης.
Όλα τα παραπάνω είναι συνειδητές επιλογές της εργοδοσίας, που εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη της. Στηρίζεται από το εργασιακό νομοθετικό πλαίσιο που έχτισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και που η τωρινή κυβέρνηση θα εντείνει ακόμα πιο πολύ, καθώς Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ ζητάνε ακόμα μεγαλύτερη "ευελιξία" στην εργασία, ζητάνε ακόμα "ανταγωνιστικότερο" -δηλαδή φθηνότερο- εργατικό δυναμικό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η καρδιά μας βρίσκεται με τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Το καθήκον μας είναι ο αταλάντευτος αγώνας για εξασφάλιση της προστασίας ζωής των εργαζομένων, για μέτρα ασφαλείας, για δουλειά σε ανθρώπινες συνθήκες με δικαιώματα, κόντρα στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, στην πύλη των ΒΕΑ στις 7 π.μ.
Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας από κοινού με το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, ώστε να απαιτήσουμε:
  • - Μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
  • - Να μπει τέλος στην εργολαβοποίηση.
  • - Να μπει τέλος στην εξαντλητική υπερεργασία των 12ωρων, να τηρούνται τα ωράρια και οι αμοιβές που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • - Να γίνουν προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες της παραγωγής, να καλυφθούν οι θέσεις που η εταιρεία πρόσφατα κατήργησε.
  • - Να καλύψει η εταιρεία όλα τα έξοδα των συνάδελφων σχετικά με την περίθαλψή τους. (Όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας)». 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.