Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΛΠΕ: 24ωρη απεργία και σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμεμνοι ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα ‒ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Δευτέρα 11 Μάη των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου αντιδρώντας στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τους 6 σοβαρά τραυματίες εργαζόμενους.
Στα πλαίσια της απεργίας έγινε συνάντηση του σωματείου των μόνιμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με την διοίκηση της εταιρείας και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση του συνδικάτου Μετάλλου με την διοίκηση όπου θα τεθούν τα αιτήματα. 

Μάλιστα οι ταξικές δυνάμεις στο σωματείο μονίμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ πρότειναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστεί η πορεία των περαιτέρω κινητοποιήσεών τους.


Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην πύλη του διϋλιστηρίου στον Ασπρόπυργο, όπου τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την πορεία της υγείας των 6 τραυματιών εργαζομένων, καθώς και για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης και του πλαισίου αιτημάτων που καθορίστηκαν στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Σημειώνεται ότι στη σημερινή απεργία συμμετέχουν οι μεταλλεργάτες στα εργολαβικά συνεργεία των ΕΛΠΕ στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος δράσης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και οι εργαζόμενοι του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Στο πλευρό  τους το πρωί βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαιδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ενώ ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται 3 από τους 6 συνολικά τραυματίες, ανέδειξε συνολικά τις ελλείψεις στην υγεία και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς και στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και της απουσίας ελέγχων στους τόπους δουλειάς. Μετέφερε τέλος, την στήριξη όλων των υγειονομικών του Θριασίου στον δίκαιο αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.