Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Η σάρα κι η μάρδα του ΣΥΡΙΖΑ

Αφού δεν τον πήρε το ποτάμι, έπεσε στην αηδία του Χαϊκάλη και στο βούρκο του λαϊκισμού ή Μη μαρδάς τη μαργαρίτα
Αμάρτησα για την κόρη μου πριν τις εκλογές, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς και πόσο ακριβώς, αλλά η κόρη μου είναι εδώ. 

Μόλις προ ολίγου δήλωσε ONLINE ότι η κόρη του δεν σπουδάζει τελικά έξω γιατί δεν πέρασε δυο μαθήματα(!!!)

Γαϊδουρόδεσε ο άνθρωπος
Πατέρας είναι
Πάντως δεν τα έβγαλε μετά!!!

_______________________

Μάρδας: Έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό για τις σπουδές της κόρης μου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αρνήθηκε ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό τον Μάρτιο, κατά την περίοδο που είχε αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.
«Έβγαλα κάποιο ποσό στο εξωτερικό τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια κίνηση». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στο δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι αυτός είναι το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που έβγαλε στο εξωτερικό τον Μάρτιο 80.000 ευρώ (πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ανέφερε ότι αναπληρωτής υπουργός έβγαλε τον Μάρτιο στο εξωτερικό 80.000 ευρώ).
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με αφορμή το δημοσίευμα της Bild, ο κ. Μάρδας είπε αρχικά ότι θα προβεί στις εξής κινήσεις: Πρώτον, θα καταθέσει αντίγραφο του πόθεν έσχες του, δεύτερον, θα ζητήσει από τη Eurobank κίνηση των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά θα την καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και, τρίτον, θα ζητήσει από την ίδια τράπεζα βεβαίωση ότι από τον Ιανουάριο και μετά δεν υπάρχει τέτοια κίνηση (σ.σ.: έμβασμα στο εξωτερικό).
Ερωτώμενος από τον Γιώργο Παπαδάκη αν αυτό σημαίνει ότι έχει χρήματα στο  εξωτερικό, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, «φορολογημένα κανονικότατα».
Οσον αφορά το πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ηταν Νοέμβρης-Δεκέμβρης. Εστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήταν να φύγει η κόρη μου, να πάει να κάνει μεταπτυχιακό. Δεν έχει σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο». Και κατέληξε: «Μετά τον Γενάρη δεν έγινε καμία κίνηση».
Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ακόμη ενός ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του.
Δεν είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου
Μιλώντας λίγο αργότερα στο Mega, ο Δημήτρης Μάρδας είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:
«Δεν υφίσταται τέτοια μετακίνηση στο όνομά μου».
- Ούτε εσείς ούτε η γυναίκα σας;
Ουδείς. Υπήρχε ένα μικρό ποσό σε προηγούμενη περίοδο.
- Τι ποσό;
30.000 - 40.000 υπολογίσαμε για δύο χρόνια σπουδές.
- Πότε έγινε η μεταφορά;
Δεν ξέρω πότε έγινε, η κόρη μου ήθελε να φύγει.
 Είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες σε προηγούμενες περιόδους. Είναι και φορολογημένα. Οι λογαριασμοί μου το δείχνουν. Δεν νομίζω ότι είμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου.
«Η γυναίκα μου ήθελε να μου δώσει διαζύγιο»
«Όταν το άκουσε αυτό η σύζυγός μου με απείλησε με διαζύγιο» είπε αστειευόμενος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει βγάλει 80.000 ευρώ στο εξωτερικό τον Μάρτιο.
«Στο Λουξεμβούργο δεν έχω λογαριασμό. 80.000 ευρώ δεν έχω βγάλει ποτέ στη ζωή μου. Από τότε που γίναμε κυβέρνηση δεν έχω διακινήσει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Μάρδας διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα.
«Εγώ θα ζητήσω από τον δημοσιογράφο της ‘Θεσσαλονίκης’ να μου στείλει το χαρτί που έχει στα χέρια του και αν δεν μου το στείλει από μόνος του θα το πάρω δικαστικά» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει από εδώ και στο εξής, επεσήμανε ότι:
«Θα στείλω ηλεκτρονικά στον κ. Σακελλαρίδη όλο το πόθεν έσχες μου, που έτσι κι αλλιώς έχει κατατεθεί στη Βουλή με ημερομηνία 27/4 και τελευταίες μετακινήσεις στις 23 ή 24/4, όπου εκεί φαίνονται τα πάντα. Επίσης έχω κάνει φωτοαντίγραφα για τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σακελλαρίδη όλους τους λογαριασμούς μου και έχω ζητήσει από την τράπεζα μία βεβαίωση, η οποία να λέει ότι ούτε αμοιβαία αγόρασα, ούτε μετρητά μετέφερα…».
«Θεωρώ ότι τα καταφέρνουμε, αν όχι αρκετά καλά, πολύ καλά. Οι επιδόσεις μας είναι ικανοποιητικότατες. Απορεί ο κόσμος πώς η χώρα ακόμα κρατιέται και πώς ως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με μία ιδιαίτερη σύνεση χειριζόμαστε τους πόρους της οικονομίας. Αυτό έχει ενοχλήσει πολιτικά μπορώ να σας πω. Αυτή είναι η δική μου ερμηνεία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τους λόγους για την επίθεση που δέχθηκε μέσω των δημοσιευμάτων αυτών.
Το δημοσίευμα της Bild
Η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είναι αυτός που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό τον Μάρτιο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους... Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη"».
Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.
Ο Μάρδας αρνήθηκε να κάνει σχόλια σε ερωτήσεις της Bild».


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.