Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχήμα (μνημονιακού) λόγου: Aσφαλιστικό στον «πυρήνα» των απαιτήσεων και των κατευθύνσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ ‒ Το τρίτο πακέτο έρχεται ‒ ΚΚΕ: Κλίμα φόβου, ψευτολεονταρισμοί και κοροϊδία για «πολιτικές λύσεις»

Aσφαλιστικό: Σενάρια, διαρροές, διαψεύσεις και στο βάθος νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
Δημοσίευση: Πέμ, 21/05/2015 - 18:39
Κλιμακώνεται η αντιασφαλιστική ομοβροντία, μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών, για την προετοιμασία των εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων προκειμένου να αποδεχτούν νέα βάρβαρα μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης και των θεσμών και με την λογική του «μικρότερου κακού».
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη σύνοδο της ΕΕ και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Πέμ, 21/05/2015 - 15:16
Σε σχόλιο για τη σύνοδο της ΕΕ και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει τη νέα συμφωνία – μνημόνιο και εγκαταλείπει μία μία τις όποιες προεκλογικές της υποσχέσεις, προσπαθεί να παγιδεύσει το λαό, με κλίμα φόβου, ψευτολεονταρισμούς και κοροϊδία για «πολιτικές λύσεις» στη Σύνοδο Κορυφής, που δήθεν δεν θα περιέχουν νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός».
Έτσι μετά την αρχική αναφορά του Τάσου Κορωνάκη, γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για την χρονική μετάθεση της 13ης σύνταξης για το 2016, ήρθε την Πέμπτη 21 Μάη και η δήλωση του Γιώργου Ρωμανιά γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι «η εφαρμογή της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους μπορεί να μετατεθεί για το 2016».
Επ' αόριστον μετατίθεται και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, καθώς ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ότι «η Αθήνα αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή της» και διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της επ’ αόριστον αναστολής αντί για κατάργηση ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους».
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, που προστίθενται σε μια σειρά αντιασφαλιστικές διατάξεις  παραμένοντας ως έχουν κάνοντας «κόλαση» την ζωή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθημερινά βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας σενάρια επι σεναρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης, εκ των οποίων ακόμη και αν κάποια δεν εφαρμοστούν άμεσα, πιάνουν σειρά στην υλοποίησή τους «εν ευθέτω χρόνω», με την δοκιμασμένη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» για την εκτόνωση των αντιδράσεων.
Έτσι πέρα από τα σενάρια για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις επικουρικών αρχικά και κύριων συντάξεων ακολούθως κλπ. τώρα το νέο σενάριο, πάντα στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, που είδε την Πέμπτη 21 Μάη το φως της δημοσιότητας σε δημοσίευμα εφημερίδας, προβλέπει ως εναλλακτική λύση την υποχρέωση, εφόσον συνταξιοδοτείται πρόωρα, να πληρώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος στο ταμείο του τις εισφορές για τα χρόνια που υπολείπονται έως την ηλικία των 62 ετών για μειωμένη σύνταξη. Κατά πάγια τακτική,όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, το υπουργείο Εργασίας διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Δημήτρη Στρατούλη να διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα, λέγοντας ότι «δεν έχει καμία βάση. Είναι διαρροές τις οποίες διαψεύδουμε κατηγορηματικά».
Ωστόσο η ίδια η ζωή απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις έγιναν διαψεύσεις οι οποίες δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρυσμα, καθώς λίγο αργότερα το σενάριο γινόταν πράξη και εφιαλτική πραγματικότητα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Σημειώνεται ότι η ποινή για κάθε έτος που υπολείπεται του ορίου ηλικίας είναι 6%. Εάν κάποιος δηλαδή επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί 5 χρόνια νωρίτερα (εφόσον έχει το δικαίωμα) η σύνταξή του θα είναι μειωμένη κατά 30%. Αυτό ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικό καθεστώς ισχύει στο δημόσιο, καθώς όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 έχουν μείωση 4,5% τον χρόνο. Για όσους κλειδώνουν δικαίωμα από το 2011 και μετά το πέναλτι είναι 6% τον χρόνο, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ουσιαστικά δηλαδή εάν κάποιος επιλέξει αυτή την «λύση» εκτός από την δραστική μείωση της σύνταξης, θα πληρώσει από την τσέπη του αδρά για να λάβει μια «σύνταξη πτωχοκομείου».
Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι όσοι αποχωρήσουν πρόωρα δεν δικαιούνται πλήρη σύνταξη ακόμα και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας με το οποίο θα λάμβαναν την παροχή χωρίς μείωση. Στην πράξη, η μειωμένη πρόωρη σύνταξη θα καταβάλλεται μειωμένη εφ' όρου ζωής.
Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία. Επιχειρούν με κάθε τρόπο και μέσο να εξαναγκάσουν χιλιάδες ασφαλισμένους, αφού δούλεψαν μια ζωή και πλήρωσαν εισφορές, να ξαναβάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να δουλέψουν παραπάνω χρόνια για να πάρουν με το «πιστόλι στον κρόταφο» μια σύνταξη - φιλοδώρημα και από πάνω να φαίνεται ότι είναι επιλογή του ίδιου του ασφαλισμένου και όχι το αποτέλεσμα της ασκούμενης αντιλαικής πολιτικής. Δηλαδή με λίγα λόγια καλούν όλους τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση(όρια ηλικίας, επίπεδα συντάξεων κλπ) και να αποδεχτούν και μάλιστα να γίνουν συμμέτοχοι και συνένοχοι στο «έγκλημα που ετοιμάζουν» σε βάρος τους, σε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις που πέτυχε με σκληρούς ταξικούς αγώνες η εργατική τάξη.
Ανεξάρτητα πάντως από την μια την άλλη παραλλαγή, διαρροή, δημοσίευμα και εκδοχή, όλα αυτά που προβάλλονται «ως λύσεις» αποτελούν τον «πυρήνα» των απαιτήσεων και των κατευθύνσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, απαραίτητος όρος της οποίας είναι, η διαρκής μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Ο μονόδρομος εργαζομένων, νέων, ανέργων, γυναικών και συνταξιούχων είναι η συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη σε όλες τις πόλεις και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 6 το απόγευμα, στις 23 Ιούνη.
Εντατικές διαβουλεύσεις για το νέο αντιλαϊκό πακέτο
Δημοσίευση: Πέμ, 21/05/2015 - 09:02
Ξεχωριστές συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Ρίγα της Λετονίας.
Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δοθεί ώθηση στα παζάρια για την επίτευξη της αντιλαϊκής συμφωνίας.
Σε επίπεδο «Brussels Group» οι συνομιλίες είναι εντατικές και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε όλη την γκάμα των αντιλαϊκών μέτρων που θα περιλαμβάνει μια συνολική συμφωνία για την «επόμενη μέρα», άσχετα από το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτών των μέτρων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, το δημοσιονομικό κενό, τα πρωτογενή πλεονάσματα, και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup μέχρι τα τα τέλη Μάη, που θα καταγράψει την «πρόοδο» που έχει επιτευχθεί.
Για να σερβίρει στον λαό τα νέα σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση επικαλείται τα άδεια ταμεία. «Εάν μπορούμε την 5η Ιουνίου να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να καταβάλουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, όπως επίσης και τις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε προς τους εσωτερικούς πιστωτές, θα το κάνουμε. Εάν όχι, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του βρετανικού δικτύου Channel 4.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.