Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η υγεία νοσεί ‒ Αναβρασμός στα νοσοκομεία ‒ «Στο πόδι» οι Λαϊκές Επιτροπές ‒ ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Απεργούμε την Τετάρτη 20 Μάη

Καθημερινές δράσεις στο χώρο της Υγείας λόγω των οξυμένων προβλημάτων
Απεργία στις 20 Μάη
Δημοσίευση: Δευ, 11/05/2015 - 11:46
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 11/05/2015 - 12:50
Συνεχίζονται καθημερινά οι κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, Λαϊκές Επιτροπές και συνταξιούχους, αντιδρώντας στα οξυμένα προβλήματα της Υγείας από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, που συνεχίζει η νέα κυβέρνηση.
Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 20 Μάη και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων είναι οριακή. Για εκείνη τη μέρα είχαν ήδη παρθεί απεργιακές αποφάσεις από ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις νοσοκομείων («Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Μεταξά», Σάμου), με πρωτοβουλία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Μπροστά στην απεργία η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας (βλέπε πιο κάτω) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και καλεί στη συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας.
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Πραγματοποίησε, επίσης, στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Μάη, και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Υγείας. Ακόμα, η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια Υγεία, στις 14 Μάη στο υπουργείο Υγείας, και στηρίζει τις επισχέσεις εργασίας ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών.
Απόφαση για συγκέντρωση στις 20 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας πήρε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Θα συμμετάσχουν επίσης στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 14 Μάη.
Αναβρασμός στα νοσοκομεία
Στα νοσοκομεία επικρατεί αναβρασμός, καθώς τα προβλήματα μεγαλώνουν. Σε μια σειρά νοσοκομεία συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Μάη,  ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα επείγοντα του νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παράλληλα προχωρά και τις επόμενες μέρες σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.
Τρίωρη στάση εργασίας  και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν την Πέμπτη από κοινού οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία Ηρακλείου Κρήτης, το Πανεπιστημιακό (ΠΑΓΝΗ) και το Βενιζέλειο.
«Στο πόδι» οι Λαϊκές Επιτροπές
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες των Λαϊκών Επιτροπών και φορέων από τη Δυτική Αθήνα, το Μενίδι και τη Φυλή, που προγραμματίζουν κινητοποίηση στις 14 Μάη στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας. Για την προετοιμασία της σήμερα Δευτέρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Πετρούπολης και την Τρίτη 12 Μάη στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Μενιδίου.
‒Το διάστημα 11-15 Μάη θα προχωρήσουν σε κατά τόπους δράσεις.
Στις 18 Μάη θα γίνει κοινή παρέμβαση, στις 12.30 στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά (Θηβών και Φαλήρου).
‒Στις 28 Μάη αποφασίστηκε παγκινητοποίηση με συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 7 μ.μ. στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
Σύσκεψη για την Υγεία διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας την Τετάρτη στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).
Άλλες δράσεις
Φορείς και σωματεία της Καρδίτσας, μετά από σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 27 Μάη.
Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ: Απεργούμε την Τετάρτη 20 Μάη
Δημοσίευση: Δευ, 11/05/2015 - 12:16
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 20 Μάη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Απεργούμε την Τετάρτη 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αγαπητέ ασθενή,
Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες στις δημόσιες μονάδες Υγείας.
Ο όγκος της δουλειάς και η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.
Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του στον αγώνα.
Να απεργήσει στις 20 Μάη, να διαδηλώσει! Κανείς να μη λείψει!
Καλούμε τους ασθενείς να στηρίξουν τον αγώνα μας.
Είναι κοινός και δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε!
Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!
Σε καλούμε να σκεφτείς:
‒Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;
Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;
Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοί μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;
‒Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν "ξεπεραστεί";
Την απάντηση την ξέρεις:
Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας και την υγεία του λαού για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού σαν "κόστος", γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεων, που από την "πώληση' υπηρεσιών Υγείας πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.
Γι’ αυτό έχουν καταβάλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες Υγείας σε οικονομική ασφυξία.
Ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς.
Η κοινή δήλωση των Τσίπρα - Γιούνκερ αποτελεί προάγγελο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας - νέου "μνημονίου". Που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.
Ταυτόχρονα, για να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής. Συντάσσεται με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας (με τη στήριξη των ΗΠΑ) στη διαμάχη με τη Γερμανία για το ποιανής χώρας οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν λιγότερο χαμένοι από την κρίση. Συμφωνούν όμως όλοι στο ότι πρέπει να χάσουμε και άλλα δικαιώματα για να ξαναρχίσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Οργανώνουμε τον αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα.
Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.
Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας! Γι’ αυτό η απεργία στις 20 Μάη πρέπει να πετύχει. Να δουλέψει μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Κανείς να μη βάλει αναρρωτική ή άδεια την ημέρα της απεργίας. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να παραμερίσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικοί σύμμαχοι της συγκυβέρνησης, που είτε ανοιχτά μας ζητούν να δώσουμε πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση (όπως κάνει η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ), είτε αποδέχονται την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων (όπως η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ). Είτε με "επαναστατική" φρασεολογία όπως η ΑΡΣΙ, που δηλώνει την προτίμησή της στη σημερινή συγκυβέρνηση και αρνείται το αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς μας.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ζητούν ολοένα νέες θυσίες για να εξασφαλισθούν τα κέρδη τους: Τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά τους. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Απαιτούμε:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.
ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.
Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
‒Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. 
Συνημμένα Αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.