Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Κούβα: Διεθνιστική αλληλεγγύη με 48μελή ιατρική ομάδα στο Νεπάλ

Κούβα: Στέλνει γιατρούς και νοσοκόμους στο Νεπάλ
Δημοσίευση: Πέμ, 07/05/2015 - 09:57
Η Κούβα στέλνει στο Νεπάλ μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων, αποτελούμενη από 48 μέλη, 22 εκ των οποίων είναι γιατροί, μετά το σεισμό της 25ης Απρίλη στην ασιατική χώρα, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 7.600 ανθρώπους, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της λατινοαμερικάνικης χώρας, επικαλούμενα στελέχη του κουβανικού υπουργείου Υγείας.
Η σοσιαλιστική Κούβα έχει δημιουργήσει μια μακρόχρονη παράδοση όσον αφορά την αποστολή ομάδων γιατρών στο εξωτερικό για να προσφέρουν βοήθεια στην αντιμετώπιση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών.
Πηγή: ΑΡ
Πέρυσι, η Αβάνα έστειλε μια ομάδα 256 γιατρών και νοσοκόμων στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες υπέστησαν το βαρύτερο πλήγμα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα.
Η ομάδα αυτή θα αναχωρήσει μεταφέροντας μαζί της τον εξοπλισμό για να στηθεί ένα νοσοκομείο εκστρατείας με χειρουργείο, εξοπλισμό για την αποστείρωση ιατρικών εργαλείων, μια μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς και διαγνωστικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων μηχανημάτων υπερήχων και ακτινολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με τον κρατικό κουβανικό ιστότοπο «Cubadebate».
Συνολικά, πάνω από 50.000 εργαζόμενοι του υγειονομικού τομέα της Κούβας έχουν αποσπαστεί σε πάνω από 60 χώρες.
Ο απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό της 25ης Απρίλη στο Νεπάλ έχει φθάσει τους 7.675 νεκρούς και τους 16.300 τραυματίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση στο Κατμαντού.
902

Από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.