Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Ινδία: Ξεπερνούν τους 800 οι νεκροί από την ηλίαση της... φτώχειας

ΙΝΔΙΑ
Εκατοντάδες νεκροί από ηλίαση
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
Από τα μέσα Απρίλη μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ινδίας είχαν ξεπεράσει τους... 800 (!) οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε πολιτείες όπου επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Τα περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί στα κρατίδια Αντρα Πραντές (νοτιο-ανατολικά) και Τελανγκάνα (κεντρικά), ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία καταγράφουν ως αιτία θανάτου την ηλίαση.
  • Σύμφωνα με στελέχη κρατικών υπηρεσιών, η πλειοψηφία των νεκρών «ήταν άνθρωποι που εκτέθηκαν απευθείας στον ήλιο, συνήθως ηλικίας από 50 και άνω που ανήκαν στην εργατική τάξη», όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Π. Τούλσι Ράνι από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της τοπικής κυβέρνησης του Αντρα Πραντές.
Τόσο τα αστικά ΜΜΕ όσο και κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αποδώσουν τους θανάτους σε «ακραία καιρικά φαινόμενα», προσπαθώντας να κρύψουν τη μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στις συνθήκες ζωής των λαϊκών στρωμάτων και τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα.
  • Όμως, η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ινδικά μονοπώλια διασφαλίζουν παγκόσμιες «διακρίσεις» σε μια σειρά κλάδους, οι Ινδοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες (ακόμα και καθαρό πόσιμο νερό, πλήρη αποχετευτικά και αρδευτικά δίκτυα κ.τ.λ.)
Την ώρα που η Ινδία είναι μία από τις χώρες που έχουν «κατακτήσει το διάστημα», οι άνθρωποι στη χώρα σωριάζονται, επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού από κύματα καύσωνα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες που οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνες (ευνοώντας π.χ. επιδημίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.