Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Πανσπουδαστικής ΚΣ: Αναγκαία σήμερα η ενίσχυση της

Αναγκαία σήμερα η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ
Εκλογές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ σήμερα και πρέπει να πάρουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας θέση και μέσα από την ψήφο τους! Να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα που καθημερινά δυσκολεύουν τη ζωή τη δικιά τους και των οικογενειών τους. Να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα που παραμένουν, που δυσχεραίνουν τις σπουδές τους, που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον τους. Σήμερα, είναι η ώρα για αποφασιστική στήριξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ!

Δεν συμπεριλαμβάνοντα οι Σύλλογοι Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται, λόγω της εκτεταμένης νοθείας που καταγράφτηκε
Δεν συμπεριλαμβάνονται οι πέντε Σύλλογοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, λόγω της εκτεταμένης νοθείας που καταγράφτηκε

Η μάχη που καθημερινά έδωσαν και δίνουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ, να εκφραστεί ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά στην κάλπη! Πέρσι, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν ψήφο ενίσχυσης της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αναδεικνύοντάς τη δεύτερη δύναμη πανελλαδικά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Και αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα ήδη έχει εκφραστεί μέσα στις Σχολές, που έγινε το πρώτο βήμα για αλλαγή των συσχετισμών. Φάνηκε στους Συλλόγους που η ΠΚΣ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Φάνηκε στις δεκάδες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Φάνηκε στις δεκάδες πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες που έκαναν. Φάνηκε στις εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης και συμπόρευσης με τους φυσικούς συμμάχους: το ταξικό εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα. Φάνηκε στο ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές απόκτησαν φωνή, οργανώθηκαν στο τμήμα, στο έτος, στο εργαστήριο.
Για φέτος, ο στόχος έχει μπει καιρό τώρα. Ακόμα πιο ισχυρή ΠΚΣ, για να γίνει ακόμη ένα βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών, να ανατραπούν οι συσχετισμοί στους Συλλόγους όπου ακόμα κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού. Να πολλαπλασιαστούν οι φοιτητές που θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση ζωντανέματος και οργάνωσης της πάλης στους Συλλόγους τους. Ψήφος ενίσχυσης της ΠΚΣ είναι ψήφος για αναγέννηση του κινήματος, για αγωνιστική ετοιμότητα και δράση.
Γιατί χρειάζεται να μπουν οι βάσεις για ένα ισχυρό φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Για ένα κίνημα που θα διεκδικεί, θα μάχεται, δε θα θολώνει τα νερά, θα στοχεύει ξεκάθαρα τον ένοχο. Να γίνουν ακόμα πιο πολλοί οι Σύλλογοι που θα αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που θα βάζουν εμπόδια.
***
Να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις της ΔΑΠ και τα απομεινάρια της ΠΑΣΠ, που, με τις θέσεις τους και τη στάση τους, στέκονται απέναντι στις ανάγκες και στα δικαιώματα των φοιτητών. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές οφείλουν να γυρίσουν μπούμερανγκ τη δήλωση της ΔΑΠ, σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, που τολμά να εμφανίζεται ως η φωνή των φοιτητών και των σπουδαστών και να λέει «το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί το ηχηρότερο μήνυμα των νέων ανθρώπων», ισχυριζόμενη ότι οι φοιτητές στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν σαρώσει το μέλλον τους. Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μπορεί να γίνει ηχηρό μήνυμα, αλλά για να γίνει αυτό, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που τόσα χρόνια εφάρμοσαν την αντιλαϊκή πολιτική, να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη ΔΑΠ που είναι η φωνή των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές, που εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει και το λανσάρει ως μονόδρομο.
***
Να γυρίσουν την πλάτη και στις δυνάμεις ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), που την ώρα που η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπέγραφε νέα παράταση του μνημονίου, αυτοί καλούσαν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να υιοθετήσει ρόλο χειροκροτητή και υποστηρικτή της διαπραγμάτευσης που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ειδικά τώρα, που η νέα συγκυβέρνηση έχει δώσει κι επίσημα δείγματα γραφής. Γιατί τι άλλο είναι, όταν προκλητικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχει χρήμα για τις σχολές, συνεχίζοντας ουσιαστικά το έργο της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που πετσόκοψε τους προϋπολογισμούς πανεπιστημίων και ΤΕΙ, κατά 50%, δυσχεραίνοντας σε μεγάλο βαθμό την ίδια τους την καθημερινή λειτουργία. ...Φτάνουν στο σημείο, οι σημερινοί κυβερνώντες να καταληστεύουν ό,τι ταμειακό διαθέσιμο υπήρχε στις σχολές, όπως η προηγούμενη συγκυβέρνηση που «κούρεψε» 187 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά των Ιδρυμάτων και η παρούσα κυβέρνηση λέει ουσιαστικά στα Ιδρύματα να ξεχάσουν τα κλεμμένα (βλ. «κουρεμένα») αποθεματικά.
***
Η άνοδος της Πανσπουδαστικής σε ψήφους και ποσοστά τώρα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο! Να δοθεί η πρώτη νεανική, αγωνιστική απάντηση απέναντι στη συμφωνία για νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες. Με την ψήφο τους, οι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να δώσουν καθαρή απάντηση ότι οι σπουδές και η ζωή τους δε χωράνε στα στενά όρια των μνημονίων, των αντιλαϊκών κατευθύνσεων και δεσμεύσεων.
Η νέα επίθεση, που ετοιμάζεται, πρέπει να βρει τους φοιτητές και σπουδαστές σε θέσεις μάχης, οργανωμένους στους Συλλόγους τους, με εκλεγμένους αγωνιστές στα Διοικητικά Συμβούλια από τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο!
Τα μέλη της ΚΝΕ, οι χιλιάδες υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής να δώσουν τη μάχη μέχρι και την τελευταία ώρα, που κλείνουν κάλπες. Να μη χαθεί καμιά ψήφος! Από την επόμενη κιόλας μέρα, από αύριο, να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση για δωρεάν σπουδές, για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.