Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΕΛΚΑΜΜΕΝΟΣ(από χέρι): Η Ελλάδα μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του ‒ Ο μόνος κόσμος είναι ο λαός! Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα

Δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο προτείνει ο Π. Καμμένος - Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Παρ, 15/05/2015 - 13:12
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 15/05/2015 - 13:41
Τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο θα προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, γεγονός που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.
Μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι θα καταθέσει αυτή την πρόταση κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις HΠΑ.
Επιβεβαιώνοντας ότι η επεξεργασία της πρότασης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Ωστόσο δεν αποκάλυψε σε ποιο νησί θα λειτουργήσει η βάση.
Ως πρόσχημα για τη δημιουργία του νέου αυτού ορμητηρίου για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι με αυτή τη βάση η «Συμμαχία» θα έχει άμεση γνώση για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Βέβαια όλα τα προηγούμενα χρόνια η αναγόρευση του ΝΑΤΟ σε επιδιαιτητή των ελληνοτουρκικών διαφορών όχι μόνο δεν απέτρεψε την τουρκική προκλητικότητα, αλλά νομιμοποίησε τις διεκδικήσεις της Αγκύρας, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία, εκφράζοντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και τον ευρωατλαντικό άξονα. Ειδικά για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, τόνισε ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα που έχει η Ελλάδα είναι ενταγμένα στο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν την Σούδα».
Διαφημίζοντας της ετοιμότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να στηρίξει ενεργά μια σειρά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ώστε να ενισχύσει η αστική τάξη τον ρόλο της στην περιοχή, αναφέρθηκε στη σημασία της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και προμαχώνα των «δυτικών αξιών», ενώ διόλου τυχαία μίλησε για τον ιδιαίτερο κίνδυνο που συνιστά η επέκταση «παντού» των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Σχόλιο του ΚΚΕ
Σε σχόλιο του για τις δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Μετά τους χορούς και τα τραγούδια του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση, δια στόματος Καμμένου, προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο και την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή.
Το επιχείρημα, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεται η χώρα απ’ τις τουρκικές προκλήσεις, δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά, όταν είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια δίνει κάλυψη στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Ο λαός και ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και έχουν παλέψει εδώ και χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουν τέτοιους σχεδιασμούς». 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.