Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

SYRIZANEL-Brussels Group: Ο Τσακαλώτος και η χρυσόσκονη των κόκκινων γραμμών

Ο Ευκλείδης στη χώρα του Eldorado
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 3.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group - «Σκόνη» από την κυβέρνηση με δημοψήφισμα και «κόκκινες γραμμές»
Δημοσίευση: Κυρ, 03/05/2015 - 09:23
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 03/05/2015 - 12:29
Θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα -σύμφωνα με πληροφορίες- τα παζάρια της κυβέρνησης με τους δανειστές στο λεγόμενο Brussels Group.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον εαυτό της να επιμένει στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων και το ΔΝΤ να ζητάει «πάγωμα» του σχετικού νομοσχεδίου, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ διατηρεί «ψηλά» στην ατζέντα και τα θέματα του ασφαλιστικού.
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, υπήρξε συνάντηση το Σάββατο το απόγευμα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστή της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τα ζητήματα που ενδεχόμενα να απαλειφθούν από την τωρινή συμφωνία, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, θα μετατεθούν για τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα ελάχιστα που υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση για μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, παραμένουν υπό την αίρεση της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές.
Ηδη, υποσχέσεις όπως το 12.000 αφορολόγητο, ή η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα, έχουν παραπεμφθεί στις Καλένδες.
Η «σκόνη» των «κόκκινων γραμμών»
Αυτό το νόημα έχουν οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, αφορούν περισσότερο την επικοινωνιακή διαχείριση της συμφωνίας με τους δανειστές, που θα είναι αντιλαϊκή και θα ανοίγει το δρόμο για νέα μέτρα.
Η κυβέρνηση επιδιώκει μια κατ' αρχήν συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου στις 6 Μάη η ΕΚΤ να ενισχύσει τη ρευστότητα προς την Ελλάδα. Ακολούθως, ο όποιος συμβιβασμός επιτευχθεί, θα «περάσει» από το Euro Working Group και το Γιούρογκρουπ.
Σύμφωνα με στελέχη της που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση δηλώνει διατεθειμένη να ψηφίσει και να εφαρμόσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που συνδιαμορφώνει με τους δανειστές, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη ρευστότητα.
«Επιδιώκουμε μια έγγραφη δέσμευση για χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και μετά να φέρουμε προς ψήφιση το όποιο νομοσχέδιο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Συντηρούν τη συζήτηση για δημοψήφισμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει συνένοχο το λαό στα σχέδια της για έναν νέο αντιλαϊκό συμβιβασμό με τους δανειστές, καλώντας τον να γίνει αυτός θεματοφύλακας των λεγόμενων «κόκκινων γραμμών» της.
Σ' αυτή την κατεύθυνση, συντηρεί τη συζήτηση περί δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο,
«οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει».
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνει σε συνέντευξή του αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά αν δεν υπάρξει, «προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών».
Συντηρεί κι αυτός τη συζήτηση για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι
«σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από τον χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα. Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.