Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πώς τα αστικά ΜΜΕ «εξαφάνισαν» χιλιάδες διαδηλωτές – Το ταξικό κριτήριο του κεφαλαίου είναι αλάνθαστο και η στάση του είναι πάντα ενιαία κατά των εργαζομένων – Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! – Δεν υπάρχουν σωτήρες – Όλοι στην απεργία της 27 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Επί εποχής Αντρέα-Μπιρσίμ θα μίλαγαν για 1.000.000

Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια, όλη η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, στην Αμαλίας μέχρι την Ξενοφώντος, στη Β. Σοφίας μέχρι πάνω από τη Βουλή και στη Σταδίου μέχρι τη Βουκουρεστίου

Πώς τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης «εξαφάνισαν» χιλιάδες διαδηλωτές
Δημοσίευση: Δευ, 03/11/2014 - 14:52
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 03/11/2014 - 15:10
Στην αρχή επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως ένα «κομματικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ», ως «αχρείαστη παρέλαση» και «επαναστατική γυμναστική».
Με όλες τους τις δυνάμεις τόσο κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της συγκυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά υπονόμευαν και μπλόκαραν συνελεύσεις φορέων και σωματείων για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.
Σε αυτήν τη γραμμή κινήθηκαν και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν –όργιο παραπληροφόρησης και σπέκουλας για τα αιτήματα, τους σκοπούς και τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Απέτυχαν. Ξεπέρασαν τις χίλιες οι αποφάσεις Ομοσπονδιών, Σωματείων, μαζικών φορέων και Επιτροπών Αγώνα, ενώ εκατοντάδες ήταν οι φορείς στους οποίους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μειοψηφούν και συμμετείχαν οργανωμένα, μαζικά και με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των διοικήσεών τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Το Σάββατο (1/11/2014) δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, με τα σωματεία τους, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, με τους συλλόγους και τις ενώσεις τους, συνταξιούχοι, φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία –αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.
Τη σκυτάλη πήρε η προκλητική αποσιώπηση. Ελάχιστα δευτερόλεπτα στα δελτία ειδήσεων το Σάββατο και μάλιστα μετά από θέματα του τύπου «τι τρώει ο Ομπάμα» και μηδέν αναφορές την Κυριακή! Ενώ στα φύλλα της Δευτέρας ήταν προκλητικό το θάψιμο της πανελλαδικής κινητοποίησης.
Αυτό, φυσικά, δεν είναι πρωτόγνωρο, είναι όμως περισσότερο αποκαλυπτικό από κάθε άλλη φορά το γεγονός ότι κράτησαν κοινή, πανομοιότυπη στάση τόσο τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο κι αυτά που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ άλλα μέσα, φασιστικά σάιτ και άλλοι συκοφάντες του διαδικτύου, εν χορώ έχυσαν δηλητήριο εναντίον του συλλαλητηρίου.
Και ο λόγος είναι καθαρός:
Το ταξικό κριτήριο του κεφαλαίου είναι αλάνθαστο και η στάση του είναι πάντα ενιαία κατά των εργαζομένων.
Γι’ αυτό τόσο οι ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές που έχουν στο μείγμα κυβερνητικής διαχείρισης, χρειάζονται το λαό αμέτοχο, απλό ψηφοφόρο, να συναινεί στα ψίχουλα που και οι δυο τού προτείνουν για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση του. Και είναι φυσικό τέτοιες κινητοποιήσεις να τους χαλάνε τη σούπα.
Η αλήθεια όμως θα φτάσει.
Οι δεκάδες χιλιάδες λαού, απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ όλους τους κλάδους, απ’ όλες τις ηλικίες, που διαδήλωσαν το Σάββατο για μια καλύτερη ζωή που τους αξίζει και που τους την κλέβουν, έδωσαν την απάντησή τους και δείχνουν το δρόμο, ώστε στόμα με στόμα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, οι αξίες της οργανωμένης ζωής και πάλης να φτάσουν σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.