Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κώστας Πελετίδης: «Δεν ήρθαμε να… στολίσουμε καρέκλες» ‒ «Το σύστημα με τα εργαλεία του κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Δεν τρομοκρατούμαστε» (VIDEO)

Η συνέντευξη Τύπου του Κ. Πελετίδη από την ιστοσελίδα mynima-hellas.com

Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πατρέων για το Δημοτικό Βρεφοκομείο
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 20/11/2014 - 20:49
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 20/11/2014 - 21:08
Την απερίφραστη καταδίκη του στην άρνηση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου, εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Παράλληλα σημείωσε ότι η δημοτική αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους και τους γονείς, θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και να διεκδικεί τη σταθερή απασχόληση των εργαζομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφοκομείου.

Όπως σημείωσε:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της για την καταβολή των δεδουλευμένων στους 21 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου.
Η πιστή εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί τη δομή σε αδιέξοδο.
Η μη καταβολή ούτε των δεδουλευμένων, ο κίνδυνος της απόλυσης όλων μέσα στις γιορτές, με αποτέλεσμα 230 νήπια να μείνουν χωρίς σταθμό, δεν αποτελεί ένα άσχημο ενδεχόμενο, αλλά μετατρέπεται σε εφιαλτική πραγματικότητα.
Εμείς συνεχίζουμε, μαζί με τους εργαζόμενους που σήμερα απεργούν, μαζί με τους γονείς, να πιέζουμε και να διεκδικούμε τη σταθερή απασχόληση των εργαζομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφοκομείου ως σύγχρονης δομής που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.
Σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πλακιωτάκης μας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα "Ανάπτυξη και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΣΕΠ)". Πρόκειται για μια νέα ατέλειωτη σειρά συνεταιρισμών που θα συνεχίσουν το άρμεγμα των πόρων, όπως οι ΜΚΟ, και θα τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή άλλωστε είναι και η πρόταση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφοκομείου.
Ο σταθμός του ΟΣΕ στα Βραχνέικα
Ουσιαστικά θέλουν να μας υποχρεώσουν πότε με εμπόδια και προσκόμματα και πότε με ανοιχτούς εκβιασμούς να εκχωρήσουμε τις λειτουργίες του δήμου στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική είναι η απροκάλυπτη ομολογία τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει να ακολουθηθούν άλλες μέθοδοι.
Αυτή η εργασιακή σχέση, που παραπέμπει σε συνθήκες γαλέρας και που φέρει τον εξωραϊσμένο τίτλο “Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις”, πρέπει να εμποδιστεί.
Μπορεί να μην είναι στο χέρι του δήμου να σταματήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, αλλά είναι στο χέρι μας -και θα το πράξουμε- να παλέψουμε μαζί με την εργατική τάξη και να διεκδικήσουμε τη σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. Σημαντική πλευρά αυτής της διεκδίκησης είναι η απαίτησή μας από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών  υπηρεσιών του δήμου».
Για το θέμα της δημοτικής περιουσίας, που πρέπει να αξιοποιηθεί από το δήμο, έτσι ώστε να σταματήσει να πληρώνει ενοίκια της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως, ο δήμαρχος σημείωσε:
«Κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις στο δήμο μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν με μιζέρια ένα ζήτημα για το οποίο θα έπρεπε να είναι δίπλα μας.
Γιατί πρέπει, επί παραδείγματι, ο δήμος μας να πληρώσει στον ΟΣΕ 120.000 ευρώ (ήρθε διαταγή πληρωμής), για το οίκημά του στα Βραχνέικα, ενώ δίπλα από αυτό υπάρχει ένας όροφος κενός στο πρώην Δημαρχείο Βραχνέικων;
Γιατί να πληρώνουμε συνολικά 500.000 ετησίως σε ενοίκια, δηλαδή 2,5 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, για χώρους, ενώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε κτίρια του δήμου;
Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε, γιατί δεν ήρθαμε να… στολίσουμε καρέκλες, αλλά να κάνουμε τα πάντα για το συμφέρον της πόλης μας και του πατραϊκού λαού».
Ερωτηθείς ο δήμαρχος για το θέμα της παρουσίας του στις 4 Δεκέμβρη στο Πταισματοδικείο της Πάτρας, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν, με βάση το «νόμο Παυλόπουλου», απάντησε:
«Το σύστημα με τα εργαλεία του κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις λειτουργίες της πόλης μας και αυτό σημαίνει ότι θα υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους του δήμου και τη δουλειά τους».  
Για το θέμα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας (Διαβάστε εδώ περισσότερα - Πάτρα: Aπήργησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο).
902
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

_________

Προς Γιατί από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;
 
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα, (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή, πολύ περισσότερο όταν το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία

Ενδεικτικά μόνο από Μποτίλια:
(τα δύο τελευταία)
ΚΝΕ - Ανακοίνωση: Αγωνιζόμαστε για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.