Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Καισαριανή: 5 και να καίνε! Ηλίας Σταμέλος: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» ‒ Ανακοίνωση ΚΚΕ: Ενίσχυση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο (VIDEO: Δήλωση Σταμέλου - ΦΩΤΟ)



 Κομμουνιστή δήμαρχο ανέδειξε ο ιστορικός Δήμος της Καισαριανής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Κυρ, 30/11/2014 - 20:25
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 30/11/2014 - 21:25
Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δήμος Καισαριανής, μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν σήμερα με ποσοστό 51,52% έναντι 48,48% του αντιπάλου του. Η Καισαριανή είναι ένας επιπλέον δήμος που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις δήμους που έχουν ήδη αναδείξει δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Ηλίας Σταμέλος είναι ο τέταρτος κομμουνιστής δήμαρχος σε αυτήν την ιστορική συνοικία της Αθήνας και το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα αντίστασης στις λογικές της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Στην Καισαριανή βρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Αυτή την ώρα, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την κεντρική πλατεία της Καισαριανής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δήμαρχος αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».
Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Καισαριανή εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (Διαβάστε την ανακοίνωση στη συνέχεια). 
Ο ιστορικός Δήμαρχος Καισαριανής (1964-1990) Παναγιώτης Μακρής
Από νωρίς το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και οπαδοί, αναμένοντας τα αποτελέσματα. 
Στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, πανηγυρισμούς και συνθήματα.

902


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή 

Δημοσίευση: Κυρ, 30/11/2014 - 20:48
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 30/11/2014 - 21:19

Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε το λαό της Καισαριανής που ανέδειξε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε νέα δημοτική αρχή της πόλης. Τον καλούμε από αύριο κιόλας να συνεχίσει να στηρίζει, με τη αγωνιστική του παρέμβαση και συμμετοχή, τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους.

Η Καισαριανή έρχεται να προστεθεί στους Δήμους Πάτρας, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Ικαρίας που στις τοπικές εκλογές του Μάη ανέδειξαν ως δημοτική αρχή τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και που από την πρώτη στιγμή παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και το ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, για να εμποδιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων των δήμων και για να στηρίξουν έμπρακτα τους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες.

Το αποτέλεσμα στην Καισαριανή αποτελεί ένα θετικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις λογικές της διαχείρισης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός της Καισαριανής, με την εμπειρία και την αγωνιστική του παράδοση, μπορεί να συμβάλλει στη συνολική πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, καθώς και σε όσους οδηγούν το λαό σε νέες αυταπάτες και αδιέξοδα, υπηρετώντας τον ίδιο δρόμο, της ΕΕ, του κεφαλαίου, της αποδοχής και αναγνώρισης του χρέους. Να συμβάλλει στην ενίσχυση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.