Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συμβαίνουν και εις Παρισίους: Με κουπόνια φαγητού θα πληρώνονται οι νέοι εκπαιδευτικοί ‒ Λες να τα σκέφτηκε από μόνος του τα μόρια ο Λοβέρδος;

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας...
Παράλληλα δεν αμέλησε να επισημάνει τις αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα των ενστόλων, τονίζοντας ότι η Κυβερνηση φροντίζει να εργάζονται εθελοντικά και αμισθί αυτοί που μορφώνουν τα παιδιά σου... και με αύξηση αυτοί που τα δέρνουν!
(Γελοιογραφία του Ανδρέα πετρουλάκη από την Καθημερινή)
Γαλλία: Με κουπόνια φαγητού θα πληρώνονται οι νέοι εκπαιδευτικοί
Δημοσίευση: Δευ, 10/11/2014 - 14:18
Για ένα πιάτο φαΐ, κυριολεκτικά, θέλει να εργάζονται οι νέοι εκπαιδευτικοί η γαλλική κυβέρνηση!
Την αποδοχή κουπονιών φαγητού πρότεινε σαν λύση η γαλλική κυβέρνηση στους νέους εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Παρισιού, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου και των περιχώρων του Παρισιού δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τους τελευταίους 11 μήνες.
Και στα δικά σας, Αλέξη!
Παράλληλα, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, οι δάσκαλοι αυτοί παρακολουθούν σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, τα οποία μάλιστα αναγκάζονται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο εισόδημα εκτός των οφειλομένων μισθών τους.
Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση, οι αρμόδιοι φορείς, σε απάντηση σε παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, τους προτείνει είτε να πάρουν δάνειο ή να δεχθούν κουπόνια φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρώπης, στην οποία δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε μνημόνια, ούτε μεσοπρόθεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.