Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μιζούρι: Η ταξική Δικαιοσύνη "καθάρισε" για πολλοστή φορά

Από τις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη (φωτό AP)
ΗΠΑ: Δεν θα δικαστεί ο αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό - Οργισμένες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα
 (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 25/11/2014 - 09:20
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 25/11/2014 - 12:16
Μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και σοβαρές ταραχές στους δρόμους της πόλης Φέργκιουσον προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασης για τη μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου σε αυτό το προάστιο του Σεντ Λούις του Μισούρι. Η δολοφονία του Μπράουν είχε πυροδοτήσει έντονες διαμαρτυρίες καθώς και οργή για τη μεταχείριση των μειονοτήτων από την αστυνομία.

Αστυνομικές δυνάμεις στο Φέργκιουσον (φωτό ΑΡ)
«Σε αυτοάμυνα» ο αστυνομικός
Οι ένορκοι δεν βρήκαν πιθανή αιτία για την παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον.
Οι δικηγόροι υπεράσπισης της οικογένειας του Μπράουν ανέφεραν ότι ο νεαρός προσπάθησε να παραδοθεί όταν δέχτηκε πυρά από το όπλο του αστυνομικού.

Από τις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του αστυνομικού υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός άνοιξε πυρ σε αυτοάμυνα καθώς φοβήθηκε για τη ζωή του. Οι ένορκοι «κατέληξαν ότι δεν υπάρχει ικανός λόγος για τη δίωξη του αστυνομικού Ουίλσον», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέρ
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δώδεκα ένορκοι, εννέα λευκοί και τρεις μαύροι, συνεδρίασαν επί τρεις περίπου μήνες, διεξάγοντας «εις βάθος έρευνα, εξετάζοντας μάρτυρες, εξέτασαν εκατοντάδες φωτογραφίες και στοιχεία και άκουσαν τις απόψεις τριών ιατροδικαστών».
Διαδηλωτές έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον (φωτό ΑΡ)
Τα μέλη της οικογένειας του 18χρονου Μάικλ Μπράουν πάντως δήλωσαν «βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού τους» δεν θα τιμωρηθεί. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή έρευνα για το γεγονός συνεχίζεται, «είναι εξ αρχής ανεξάρτητη σε σχέση με την τοπική έρευνα και έτσι θα παραμείνει».
Διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της αστυνομίας στο Σικάγο (φωτό ΑΡ)
Οργισμένες αντιδράσεις
Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον. Μετά την ανακοίνωση πολλοί από αυτούς άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα οργής, όπως «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη».

Από τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες (φωτό AP)
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τη διαδήλωση, καθώς ισχυρίστηκαν ότι έγιναν στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ.

Οι αρχές έκαναν επίσης λόγο για σκηνές λεηλασίας στο βόρειο τομέα του Φέργκιουσον και για την πυρπόληση ενός αστυνομικού οχήματος.

Από τη διαδήλωση στη Φιλαδέλφεια (φωτό ΑΡ)
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από την περιοχή του Φέργκιουσον καθώς η αστυνομία του Σεντ Λούις έκανε λόγο για πυρά αυτομάτων όπλων σε περιοχή της πόλης.
Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.
Αστυνομικό όχημα στις φλόγες στο Φέργκιουσον (φωτό ΑΡ)
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, κρατώντας μαύρα πανό που έγραφαν «Ο ρατσισμός σκοτώνει», «Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί». «Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Ειρήνη». Στην Ουάσιγκτον, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Λευκό Οίκο, κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε το ρατσισμό της αστυνομίας» και «Η Ζωή των Μαύρων μετράει».

Από τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες (φωτό AP)
Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Βοστόνη, το Λος Άντζελες, τη Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Όκλαντ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο, στο Σικάγο και το Σολτ Λέικ Σίτι.
Αποθήκη παραδομένη στις φλόγες στο Φέργκιουσον (φωτό AP)
Ο Αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμά του προσπάθησε να κατευνάσει την οργή που προκάλεσε η απόφαση, απευθύνοντας έκκληση προς τους διαδηλωτές για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για «αυτοσυγκράτηση».
Από Μποτίλια με ετικέτα Μιζούρι (13)


Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
__________________
Προς Galaxidi news: Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου αφαιρείς επιμελώς την προηγούμενη αράδα;
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία
Ενδεικτικά, και μόνο από τη Μποτίλια, τα 3 τελευταία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.