Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Για τα σκουπίδια! ‒ Κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ

Eurokiniosi
‒Μα πού είναι η Χρυσή μας η Αυγή;
 Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν στη μοιρασιά των εδρών στον ΕΣΔΝΑ
Άθλιο κομπρεμί
«Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε», χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (που διοικεί πλέον την Περιφέρεια) και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, του Θ. Τζήμερου και του Π. Μαντούβαλου. Σε πλήρη συμφωνία, παρά τις όποιες διαφορές στη μοιρασιά, κατέληξαν στην εκλογή των 24 συμβούλων που θα συμμετέχουν στο 60μελές ΔΣ του ΕΔΣΝΑ (του συνδέσμου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια). Μετά από ένα εξάωρο «κομπρεμί» μεταξύ τους, απέκλεισαν τους συμβούλους του ΚΚΕ (!). Τελικά, στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, από την πλευρά της Περιφέρειας θα εκπροσωπούνται οι 16 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 8 από τις άλλες, πλην ΚΚΕ, παρατάξεις.
***
Κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ
902

Δημοσίευση: Παρ, 14/11/2014 - 18:20
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/11/2014 - 18:55
Σε κοινή δήλωσή τους οι πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρουν:
«Η χθεσινή (13/11/2014) διαδικασία - κωμωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου για την "εκλογή" των 24 αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο 60μελές ΔΣ του ΕΣΔΝΑ είναι άκρως αποκαλυπτική.
Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες και οι "αντιμνημονιακοί" του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά έλεγαν "στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν", τα συμφώνησαν με τους μνημονιακούς της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις "δορυφόρους" τους και αυθαίρετα απέκλεισαν τους συμβούλους του ΚΚΕ από την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στο ΔΣ του ΕΣΔΝΑ.
Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν "υπερασπιστές" της απλής αναλογικής από κοινού με τους "μνημονιακούς" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, τον Θ. Τζήμερο και τον Π. Μαντούβαλο, χωρίς να δεσμεύονται από καμία διάταξη, επέλεξαν για την συγκεκριμένη εκλογή μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική διαδικασία - παρωδία χωρίς ψηφοδέλτιο, αποκλείοντας τους Περιφερειακούς Συμβούλους του ΚΚΕ, ορίζοντας με συμφωνία τους αντιπροσώπους και απαγορεύοντας στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ να καταθέσουν ψηφοδέλτιο και να γίνει ψηφοφορία.
Το γεγονός, επίσης, ότι το ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ασκεί διαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει τους αντιπροσώπους σε αυτό το όργανο μ’ εκείνες τις παρατάξεις, που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, και τις οποίες μέχρι χθες κατήγγειλε.
Επιβεβαιώθηκε ότι παρά τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις και κατηγορίες, που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, για "νόμιμες" και "παράνομες διαδικασίες", μόλις τα βρουν στη μοιρασιά όλα αυτά σβήνονται.
Έτσι και στη χθεσινή διαδικασία, μετά τις απειλές των άλλων παρατάξεων για "αποχώρηση" από τη διαδικασία, μετά τις αλληλοκατηγορίες, τις αλλεπάλληλες διακοπές και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μόλις τα βρήκαν στη μοιρασιά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όλα μέλι γάλα, μέχρι …την επόμενη μοιρασιά.
Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική και από τέτοιες διαδικασίες που τη "νομιμοποιούν", να βγάλει τα συμπεράσματα του».
Επισημάνσεις κειμένου, πρόσθετη φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.