Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κεφαλονιά: Πρωινό 4άρι (8:31) ‒ Σύνοψη σεισμικής δραστηριότητας ‒ Τι λένε Τσελέντης και Χουλιάρας

Πρωινό κούνημα με 4άρι στην Κεφαλονιά
Πρωινή σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας  σημειώθηκε στις 8.31 π.μ.

Η δόνηση είχε επίκεντρο βόρεια της Κεφαλονιάς την περιοχή κοντά στον Μύρτο και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Είναι η τέταρτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών και πάνω που σημειώνεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα.

Στο MEGA ο Τσελέντης - Η ανησυχία για μελλοντικό μεγάλο σεισμό (VIDEO)
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA εμφανίσθηκε χθες ο σεισμολόγος και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.
Ο κος Τσελέντης αναφέρθηκε στους σεισμούς των τελευταίων ημερών που αναστάτωσαν την Κεφαλονιά αλλά και το Αίγιο, καταδεικνύοντας την ανησυχία του για ενδεχόμενο μελλοντικό μεγάλο σεισμό από  άλλο ρήγμα της Κεφαλονιάς.
inkefalonia 


Απίστευτο: Σύνοψη σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά
Ο Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζει χάρτες όπου αποτυπώνεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Kεφαλονιάς.
Οι εν λόγω χάρτες συνοψίζουν τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα στην Κεφαλονιά, όπως έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα, η  δόνηση της 9/11/2014, αλλά και εκείνες των τελευταίων ημερών έχουν ενεργοποιήσει το νότιο άκρο της ρηξιγενούς ζώνης που έδωσε τους δύο ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τον Ιανουάριο και 5,7 τον Φεβρουάριο στην Κεφαλονιά.

Το επίκεντρο του σεισμού, των 5 Ρίχτερ, σημειώνεται στον χάρτη με μπλε αστέρι (σ.σ.: εντός του κόκκινου κύκλου).
Πηγή: zougla.gr
e-kefalonia.net



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.