Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γιουνκέρ: Έχουνε πολύ πλάκα αυτοί οι Συριζαίοι!...

‒Α, ρε Παπαδημούλη... Μ' έκανες και ξεράθηκα!
Aλέξης Τσίπρας
Οι βολικοί... «αποδιοπομπαίοι τράγοι»
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατεί στη συγκέντρωση υπογραφών στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του νέου προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιους θεατρινισμούς, που, αν ήταν γραφικοί κάποτε, σήμερα καταντάνε σωστή κοροϊδία για το λαό.
Και όχι μόνο γιατί με τον Γιούνκερ θα ανταλλάσσει φιλοφρονήσεις σε λίγες μέρες ο Αλ. Τσίπρας, ούτε μόνο γιατί δεν πάει πολύς καιρός απ' όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαινε στα κεραμίδια για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Γιούνκερ να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, παίρνοντας σαφή θέση στη διαμάχη στο εσωτερικό της ΕΕ, που ξεκινά μεν από το μείγμα διαχείρισης και τα επιμέρους συμφέροντα της αστικής τάξης κάθε χώρας - μέλους, επεκτείνεται όμως και σε ζητήματα στελέχωσης των μηχανισμών της λυκοσυμμαχίας κ.ά. Και επί της ουσίας, η πρόταση μομφής που θέλει να καταθέσει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει τίποτα πέρα από αποπροσανατολισμό στο λαό.
***
Αλήθεια, τώρα ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το Λουξεμβούργο, του οποίου πρωθυπουργός ήταν επί σειρά ετών ο Γιούνκερ, αποτελεί φορολογικό παράδεισο;
Τώρα ανακάλυψε τους πολυδαίδαλους διαδρόμους που έχει στη διάθεσή του το μεγάλο κεφάλαιο για να προστατεύει τα πλούτη του, τον κλεμμένο ιδρώτα των λαών, ακόμα και απ' τον κίνδυνο να μειωθεί κατά ελάχιστες δεκάρες;
Μήπως δε γνωρίζει ότι όλα αυτά έχουν φροντίσει οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου να τα περιβάλουν με νομιμότητα, όπως άλλωστε προβάλλει προς υπεράσπισή του και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ;
Είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος ο Γιούνκερ που «έχει υποσχεθεί περιορισμό της φοροαπάτης και της φοροδιαφυγής και ως πρωθυπουργός έκανε τα ανάποδα», όπως λέει ο Παπαδημούλης. Βοήθησε, δηλαδή, επιχειρηματικούς ομίλους να «φοροαποφύγουν», κατά την «κομψή» λέξη που χρησιμοποιούν οι αστοί αλλά κάποιες φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε στη διάθεσή τους επιπλέον δυνατότητες ενίσχυσής τους.
Άλλο τώρα αν αυτό συμβάλλει στην όξυνση των ενδοευρωενωσιακών ανταγωνισμών σε σύνδεση με τους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου στο εσωτερικό των κρατών - μελών, μεταξύ αυτών που έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και των άλλων που έχουν έδρα τα κράτη - μέλη λόγω διαφοράς στη φορολογία.
***
Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, στο όνομα ενός υπαρκτού προβλήματος μεταξύ των καπιταλιστών, να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει το λαό, ο οποίος υφίσταται ανελέητη φοροεπιδρομή, κοροϊδεύοντάς τον ότι θα ανακουφιστεί αν η φορολογία του κεφαλαίου ενιαιοποιηθεί στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, με κάτι τέτοια συγκαλύπτει την τάση συνεχούς μείωσής της.
Για το λαό αυτή η υπόθεση πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμη παράγοντα όχι στοίχισης με τη μια ή την άλλη μερίδα του κεφαλαίου, με το ένα ή το άλλο κόμμα του, με στάση υπέρ ή κατά του Γιούνκερ, που βγάζει λάδι συνολικά το κεφάλαιο και την καθόλα νόμιμη, στο πλαίσιο της εξουσίας του, κλοπή του πλούτου που παράγει με τα χέρια και το νου της η εργατική τάξη αλλά συνειδητοποίησης της ανάγκης για οργάνωση και συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική ρότα.
Ταυτόχρονα, να έχει καθαρό ότι, ακόμα και αν φορολογηθεί αυτός ο πλούτος (κάτι που δεν είναι στις προθέσεις όσων καβγαδίζουν) δε θα πάψει να είναι κλεμμένος πλούτος.
Αυτό αποτελεί το σκάνδαλο των σκανδάλων.
Και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το συγκαλύπτει. Και για να το κάνει με μεγαλύτερη επιτυχία έχει ανάγκη αποδιοπομπαίους τράγους.
Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει ευθύνη τεράστια, είναι υπόλογος, όπως και οι ομόλογοί του, απέναντι στο λαό της χώρας του, στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ως εκπρόσωπος του κεφαλαίου το υπηρετεί με αφοσίωση, πρωτοστατώντας στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων, στη λήψη μέτρων ενίσχυσης, θωράκισης των κερδών του, της εξουσίας του.
Μέσα εκεί εντάσσεται και η υπηρεσία που τυχόν προσέφερε σε μονοπωλιακούς ομίλους να φοροδιαφύγουν.
Όποιος το ξεχνά αυτό, όποιος δείχνει το δέντρο και κρύβει το δάσος δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο λαό.
Β.
Επισημάνσεις κειμένου, εικόνα-βίντεο, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
Από Μποτίλια επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.