Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ: «Η πρόταση μομφής κατά Γιουνκέρ υπογράφεται κατά κύριο λόγο από εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές πολιτικές δυνάμεις του αστικού τόξου» ‒ «Ζητάνε φοροελαφρύνσεις και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο υπηρετούν» ‒ ΚΕΑ - ΣΥΡΙΖΑ στο παιγνίδι

-Άμα σου λέω... Έχουνε πολύ πλάκα αυτοί οι τύποι!

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την πρόταση μομφής κατά της Κομισιόν
Δημοσίευση: Δευ, 24/11/2014 - 21:44
Σε δήλωσή της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει:
«Η πρόταση μομφής κατά της Επιτροπής, με αιτιολογικό τις συμφωνίες φοροαπαλλαγής μεταξύ του Λουξεμβούργου και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κατά το διάστημα της πρωθυπουργίας του Γιούνγκερ, υπογράφεται κατά κύριο λόγο από εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές πολιτικές δυνάμεις του αστικού τόξου.
Εκφράζει τις σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις, ιδίως των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών της ΕΕ, αλλά και τμημάτων του κεφαλαίου, με επίκεντρο ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν ενισχυμένοι στην προοπτική της ασταθούς καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Ταυτόχρονα, επιχειρεί δημαγωγικά να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντας τις δυνάμεις αυτές να διαμαρτύρονται δήθεν για τις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, ενώ είναι οι ίδιες που στις χώρες τους ζητάνε ταυτόσημα μέτρα για φοροελαφρύνσεις και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο το οποίο υπηρετούν.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ορκίζονται στις φιλομονοπωλιακές "αρχές" της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου.
Στην επιχείρηση χειραγώγησης και εγκλωβισμού λαϊκών συνειδήσεων στον ευρωμονόδρομο συμβάλλει και η άσφαιρη κριτική από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης ανάμεσά τους και αυτά του οπορτουνισμού, περί "νεοφιλελεύθερου" χαρακτήρα της Επιτροπής και του προέδρου της.
Τα κόμματα του ΚΕΑ, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργούν συνειδητά στους λαούς την αυταπάτη ότι η Επιτροπή, όπως και η ΕΕ, μπορεί με ένα διαφορετικό συσχετισμό να γίνει φιλολαϊκή.
Γι' αυτό άλλωστε το ΚΕΑ είχε προτείνει, ενόψει των ευρωεκλογών, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σαν υποψήφιο πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος μάλιστα ξιφουλκούσε για το"δικαίωμα" του Ζ. Κ. Γιούνκερ, να οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής σαν ένδειξη δήθεν "εκδημοκρατισμού" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα όργανα της ΕΕ αποτελούν ενιαίο σύνολο. Αποστολή τους είναι να εγγυώνται και να εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στα κράτη - μέλη της, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων. Γι αυτό, ανεξάρτητα από το πολιτικό προσωπικό που τα στελεχώνει, έχουν από τη φύση και το ρόλο τους βαθιά αντιδραστικό και αντεργατικό χαρακτήρα.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την Επιτροπή και τον πρόεδρό της, όπως έκανε και με όλες τις προηγούμενες Επιτροπές της ΕΕ, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει ταυτόχρονα το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και αντιπαλεύει συνολικά αυτή τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση.
Η ΕΕ και τα όργανά της φιλολαϊκά δεν γίνονται, είναι εχθρός των λαών.
Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
  • Ελπίδα για τους λαούς είναι η συγκρότηση της δικής τους ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της οικονομίας».
Από Μποτίλια
Και
Επισημάνσεις, επιλογή φωτό, σύνδεσμοι, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 
 __________________
Προς Γιατί σύντροφε από τις αναδημοσιεύσεις σου λείπει επιμελώς η προηγούμενη αράδα;
 
Όταν αναδημοσιεύουμε κείμενα (από οπουδήποτε) αναφέρουμε και τη δευτερογενή πηγή από την οποία τα βρήκαμε, όταν μάλιστα τα κείμενα έχουν υποστεί επεξεργασία
Ενδεικτικά μόνο από Μποτίλια:
(τα τρία τελευταία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.